MATCHGUIDE: Full omgång och rivalmöte på Hovet!
Publicerad: 2023-12-06
Dags för ännu en fullspäckad onsdagsomgång med sju matcher att se fram emot.

FÖLJ MATCHERNA HÄR

» Biljetter
Njut av arenaupplevelsen på plats!

» TV4 Play
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på TV4 Play.

TV4 SÄNDNING

» TV4 ramar in mötet mellan AIK och Södertälje.

» Hela sändningen sänds på TV4 Hockey/TV4 Play.

KVÄLLENS MATCHER

19.00 AIK - Södertälje, Hovet
19.00 Brynäs - Västerås, Monitor ERP Arena
19.00 Björklöven - Kalmar, Winpos Arena
19.00 Nybro Vikings - Almtuna, Liljas Arena
19.00 Mora - Djurgården, Smidjegrav Arena
19.00 Östersund - Tingsryd, Östersund Arena
19.00 Västervik - BIK Karlskoga, ACT-Hallen

VÄRT ATT VETA

AIK - Södertälje

» Dags för rivalmöte när formstarka Södertälje besöker Hovet ikväll. AIK går in i kvällens match med fyra raka förlängningsmatcher, varav de har vunnit tre av dem. Södertälje, tillsammans med Djurgården, är ligans formstarkaste lag och har vunnit åtta av sina nio senaste.

» AIK:s Branden Troock har ligans bästa målsnitt med 12 mål på 14 matcher, vilket ger ett snitt på 0.86 mål per match.

» Marcus Eriksson i Södertälje vann under gårdagen priset som Månadens Spelare, efter att ha gjort 7 mål och 7 assist under november månad.

Brynäs - Västerås

» Serieledarna Brynäs, som har tre raka vinster, ställs mot ett Västerås som haft en något skakig period under de senaste matcherna. Dock har de kanadensaren, Kyle Topping, som är i storform. Topping har imponerat med 10 mål på sina senaste 7 matcher.

» Lagen möttes tidigare i säsongens andra omgång, där Brynäs tog vann under förlängning efter att Västerås hade hämtat upp ett 4-1 underläge till 4-4.

» Noterbart är att båda lagen har tre spelare var bland de topp 15 i poängligan. Brynäs med Anton Rödin, Miks Indrasis och Tyler Vesel medan Västerås har Kyle Topping, Konstantin Komarek samt Erik Flood.

Björklöven - Kalmar

» Björklöven har haft det svårt på senaste och inte lyckats ta en enda trepoängare på de senaste åtta matcherna. Kalmar vunnit och förlorat varannan av de senaste sju matcherna.

» Senast lagen möttes vann Björklöven med hela 9-3 i Hatstore Arena. Myles Powell gjorde noterbart hattrick i matchen, medan Maxime Fortier stod för vad många anser vara säsongens hittills vackraste mål.

» En spelare som har imponerat sedan han anslöt till Kalmar är veteranen Kim Strömberg, som nu har gjort 11 poäng på 16 matcher och för stunden har en poängsvit på fyra matcher.

Nybro Vikings - Almtuna

» Det är jämnt i mitten av tabellen, och med en vinst för Almtuna ikväll går man om Nybro, som just nu ligger på en sjätteplats i HockeyAllsvenskan.

» Han må vara målkung för tillfället, Alexander Ljungkrantz, men poängstarkast i denna match är Nybros Eero Savilahti, som har gjort 19 poäng hittills, med 7 mål och 12 assist.

» I säsongens första möte vann Almtuna med 7-3, och målkungen Alexander Ljungkrantz stod även i den matchen för två mål.

Mora - Djurgården

» Mora har för tillfället ligans näst bästa poängsnitt med 1,82 poäng per match, medan Djurgården är ligans mest formstarka lag sett till de fem senaste matcherna, där de plockat hem samtliga 15 poäng.

» Mora har noterbart tagit poäng i de åtta senaste matcherna.

» Djurgårdens Alexander Ytterell är i storform och har producerat 5 poäng under de senaste tre matcherna, varav 3 mål och 2 assist.

Östersund - Tingsryd

» Efter en tuff period för båda lagen kommer de ändå in i kvällens omgång med godkända matcher i bagaget. Tingsryd lyckades besegra Västervik hemma med 3-0, medan Östersund tog poäng borta mot Brynäs.

» Tingsryds Simon Åkerström blev under måndagen nominerad till Månadens Spelare efter att ha varit den poängbästa backen under november, med 3 mål och 7 assist.

» Daniel Öhrn och Viktor Granholm producerar en del poäng för Östersund, men de behöver absolut mer hjälp framåt eftersom laget endast har gjort 4 mål på två matcher denna säsong.

Västervik - BIK Karlskoga

» Viktiga poäng står på spel i ACT-Hallen mellan Västervik, som ligger sist, och Karlskoga som endast har tagit 3 poäng på de fem senaste matcherna.

» Anton Svensson går in i kvällens möte som poängbäst mellan lagen, där kaptenen har stått för 7 mål och 9 assist för sitt Västervik.

» När lagen möttes i säsongens första möte vann Karlskoga med 2-0 efter ett straffmål av Theodor Pistek samt ett mål i numerärt underläge av Hampus Plato.

HockeyAllsvenskan