Matchguide: Fredagshockey och sex heta matcher!
Publicerad: 2023-02-03
Fredagshockey och sex heta matcher på menyn! Tar Björklöven sjätte raka segern? Gör Johan Persson poäng för artonde matchen i rad? Kan AIK bryta förlusttrenden? Blir det Östersund-debut för Trey Bradley? Svaren kommer i kväll!

FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Hockey är bäst på plats i arenan!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

DAGENS TABLÅ

19.00 Björklöven - Kristianstad, Winpos Arena
19.00 Östersund - Tingsryd, Östersund Arena
19.00 Karlskoga - MoDo, Nobelhallen
19.00 Almtuna - Vita Hästen, Upplands Bilforum Arena
19.00 AIK - Västerås, Hovet
19.00 Västervik - Mora, Plivit Arena

TABELLEN

{!G}

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder AIK mot Västerås i kväll. Då bjuds det bland annat på:

» Inför matchen blir det intervjuer med Richard Gynge, AIK, och Jimmie Jansson Lorek, Västerås.
» I första pausen blir det snack om Guldgallret och den här gången är det fokus på juniorerna i AIK.
» I andra pausen bjuder Fredrik Söderström på en ny fredagslista och den här gången handlar det om de fem spelare i HockeyAllsvenskan som underpresterat mest.
» Alla mål från alla matcher.

VÄRT ATT VETA

{!A}

» Fjärde mötet för säsongen. Kristianstad vann första matchen innan Björklöven tagit dubbla vinster.

» Björklöven tog en 2-0-vinst mot Östersund i senaste matchen. Det var lagets femte raka seger och det har blivit poäng i sexton av de arton senaste matcherna.

» Kristianstad tog en straffvinst på bortaplan mot MoDo i onsdags. Sett över de åtta senaste omgångarna så har Kristianstad vunnit och förlorat varannan match.

» Björklövens Nick Schilkey, som toppar poängligan, har gjort poäng i tio raka matcher.

» Kristianstads Aleksi Ainali har blivit tvåmålsskytt i två matcher i rad.

{!B}

» Fjärde mötet för säsongen. Östersund vann första bataljen och därefter har Tingsryd tagit två raka segrar.

» Östersund tog en 3-2-seger mot Västerås senast. Det var lagets första trepoängare sedan 29 december där man innan segern spelat tio raka matcher utan att ta någon trea.

» Tingsryd åkte på en 0-2-torsk mot Björklöven i onsdags. Det var smålänningarnas femte raka nederlag.

» Östersund gjorde klart med Trey Bradley förra veckan. Förhoppningen är att forwarden ska kunna göra debut i kväll men det kräver att alla papper blir klara i tid.

{!C}

» Tredje mötet för säsongen. De två tidigare mötena har slutat kryss efter full tid och det har sedan blivit varsin bortaseger med 3-2 efter övertid eller straffar. Blir det lika jämnt i dag?

» Karlskoga övertidsvann mot Vita Hästen i onsdags. Värmlänningarna har poäng i åtta raka matcher där sju av kamperna slutat med seger.

» MoDo förlorade efter straffar mot Kristianstad senast. Ångermanlänningarna har vunnit och förlorat varannan match sett över de sex senaste omgångarna.

» Två av ligans mest effektiva lag möts. MoDo gör mål på 11,6 % av skotten medan Karlskoga gör mål på 11,0 % av skotten, och där är lagen etta respektive trea i ligan.

{!D}

» Fjärde mötet för säsongen. Vita Hästen vann första mötet och därefter har Almtuna vunnit dubbla kamper.

» Almtuna 4-3-vann mot AIK senast efter att ha vänt ett 0-3-underläge. Den segern bröt en fem matcher lång förlustsvit.

» Vita Hästen kommer närmast från en 2-3-förlust efter övertid mot Karlskoga. Formen är dock ganska bra med poäng i fem raka matcher (tagit nio av femton poäng i de kamperna).

» Almtunas Valdemar Johansson har gjort mål i tre raka matcher.

» Almtuna-backen Marcus Karlström har gjort poäng i sex raka matcher.

{!E}

» Dubbelmöte! Lagen möts både i dag och i morgon.

» AIK tappade en 3-0-ledning till en 3-4-förlust mot Almtuna i onsdags. Det innebar lagets fjärde raka nollpoängare och det har bara blivit en seger i de sju senaste matcherna.

» Västerås kommer närmast från en 2-3-torsk mot Östersund. Västmanlänningarna har spelat fem raka matcher utan att ta någon trepoängare.

» AIK:s Zion Nybeck är i bra målform med tre mål i de fyra senaste matcherna.

{!F}

» Fjärde mötet för säsongen. Mora har vunnit de tre tidigare mötena.

» Västervik 2-4-förlorade mot Södertälje senast. Sett över de sju senaste omgångarna så har Västervik vunnit och förlorat varannan match.

» Mora 2-3-föll efter straffar mot Djurgården i onsdags. Dalalaget har poäng i femton (!) raka matcher. Det är den sjätte längsta poängsviten någonsin i HockeyAllsvenskan.

» I går gjorde Västervik klart med Nichlas Falk som ny huvudtränare. Han står dock inte i båset i kväll utan ansluter först under helgen. I kväll leds laget, precis som de senaste matcherna, av J20-coacherna Ragnar Karlsson och Kasper Josefsson.

» Moras Johan Persson har gjort poäng i sjutton (!) raka matcher. I kväll har han således chansen att göra poäng för artonde matchen i rad och han skulle i så fall notera den näst längsta poängsviten någonsin i ligan. Rekordman är Jared Aulin som gjorde poäng i tjugo raka matcher med Örebro 2011/12.

» Moras Kalle Miketinac har gjort poäng i sju raka matcher.

Jonas Gustavsson