Tingsryd och Vita Hästen tog första vinsterna
Publicerad: 2022-10-05
Tingsryd och Vita Hästen vann mot Karlskoga respektive Södertälje och vann därmed sina första matcher i höst. Även Mora och Almtuna blev vinnare under onsdagskvällen.

Björklöven - Almtuna 1-2

» Det var beprövade målskyttar som målade för Almtuna. Jacob Svensson följde upp sitt hattrick i förra matchen genom att göra 1-0 och Viktor Hertzberg gjorde mål för tredje matchen i rad när han tryckte in 2-0.

» Oliver Håkanson vaktade Almtuna-buren. Han motade 35 av 36 skott och noterade en räddningsprocent på 97,2 %.

» Almtuna tog andra raka segern.

» Björklöven har inlett säsongen med tre förluster på fyra matcher.

Målskyttar Björklöven: Maxime Fortier
Målskyttar Almtuna: Jacob Svensson, Viktor Hertzberg

Mora - AIK 3-2

» I fjol vann Johan Persson hela skytteligan i HockeyAllsvenskan med sina 29 mål. I kväll sköt han säsongens första kasse och det målet blev matchvinnande. Fullträffen sattes via en straff och betydde 3-1 i början av den tredje perioden.

» Axel Sundberg satte en puck för Mora och forwarden har därmed gjort mål i tre av fyra matcher i höst.

» Kari Piiroinen vaktade Mora-buren. Han motade 23 av 25 skott och noterade en räddningsprocent på 92,0 %.

» Mora vann skotten med 46-25.

» Christian Sandberg noterade en assist och AIK-kaptenen nådde därmed milstolpen 300 poäng i HockeyAllsvenskan. "Sampa" är den blott femte spelaren att nå den milstolpen.

Målskyttar Mora: Måns Carlsson, Axel Sundberg, Johan Persson
Målskyttar AIK: Richard Gynge, Albert Lyckåsen

Södertälje - Vita Hästen 2-3

» Vita Hästen tog säsongens första poäng och säsongens första seger.

» Tanner MacMaster spelade en central roll. Han spelade fram till 1-0 i powerplay och satte framförallt det matchvinnande målet fram till 3-2 mitt i den tredje perioden.

» Adam Ohre vaktade Vita Hästen-buren. Han motade 27 av 29 skott och noterade en räddningsprocent på 93,1 %.

Målskyttar Södertälje: Viktor Lang, Ludvig Jansson
Målskyttar Vita Hästen: Marcus Eriksson, Jesper Samuelsson, Tanner MacMaster

Tingsryd - Karlskoga 4-3

» Tingsryd tog säsongens första seger. Smålänningarna låg under med 2-3 i tredje perioden, men lyckades vända på tillställningen via mål från Anton Gradin och Joseph Berger.

» Tingsryd-målvakten Tomas Rydén motade 29 av 32 skott och noterade en räddningsprocent på 90,6 %.

» Målmässig islossning för Tingsryd som bara hade gjort två mål på tre matcher innan kvällens batalj.

» Karlskoga hade tre raka segrar innan dagens match och åkte således på säsongens första förlust.

Målskyttar Tingsryd: Daniel Öhrn, Ludvig Levinsson, Anton Gradin, Joseph Berger
Målskyttar Karlskoga: Johan Larsson 2, Albin Eriksson