ANMÄLAN TILL DISCIPLINNÄMNDEN
Publicerad: 2024-04-04
Efter granskning från HockeyAllsvenskans situationsrum har det gjorts en anmälan till disciplinnämnden från gårdagens semifinal mellan Brynäs och BIK Karlskoga.

Händelsebeskrivning

Med 52 sekunder kvar av den tredje perioden sker en blockering i Brynäs försvarszon och ett bråk mellan flera olika spelare uppstår. Efter avblåsningen för blockering kliver Carl Bruhn in på isen, till synes i syfte att spela nästa byte.

BIK Karlskoga har sitt bås på motsatt planhalva cirka 26 meter bort från Brynäs målbur. När Bruhn beträder isen pågår fortfarande bråket. Han åker sakta i riktning mot de spelare som bråkar, där domarna är i färd med att försöka avbryta bråket. När Bruhn har kommit några meter in i anfallszonen ökar han märkbart farten, åker fram till en motståndarspelare och ger denne en knuff. Detta resulterar i att ytterligare spelare lägger sig i, och konfrontationen som var på väg att lägga sig får ny fart.

En av linjedomarna bryter upp Bruhn och den motståndare som han engagerar sig med och lämnar därefter de båda. Då skjuter en Brynässpelare bort vad som ser ut att vara Bruhn handske (som ligger på isen), varpå Bruhn ånyo engagerar sig i ett gruff. Alla andra spelare, förutom Bruhn och den han nu bråkar med, har vid det här laget upphört att gruffas.

Sammanfattningsvis har Bruhn, efter avblåsning då det pågår ett gruff, lämnat sin spelarbänk och åkt en längre sträcka i för att därefter blanda sig i en pågående konfrontation. Hans agerande har försvårat för domarna att upplösa konfrontationerna.

Enligt regel 70.3 och 70.10 ska spelare som lämnar sitt spelarbås under en pågående konfrontation anmälas till bestraffning om de genom sitt agerande skapar en större oro på isen än vad som redan fanns, eller om en spelare genom sitt agerande driver på eller eskalerar en situation.

Bruhn anmäls för Leaving the bench (regel 70).

Se video ovan.

HockeyAllsvenskan