70 dagar kvar: Vilka blir nästa års stjärnskott?

10 juli 2019 09:00

70 dagar kvar till HockeyAllsvenskan: AIK:s Philip Broberg var en av förra säsongens stora stjärnskott - vilka spelare överraskar kommande säsong?


Philip Broberg, med nummer 70 på ryggen, var en av förra säsongens stora succéspelare i HockeyAllsvenskan.

Talangen spelade in sig i AIK under försäsongen, tog en permanent backplats, fick spela JVM och vann under våren VM-guld med U18-landslaget där han också utsågs till turneringens bästa back. Under midsommarhelgen draftades han i den första rundan, som den åttonde spelaren totalt, av Edmonton Oilers och nyligen så skrev han också på ett treårigt NHL-avtal. Hyfsad resa under säsongen alltså: från att som junior slå sig in i AIK till att skriva ett NHL-avtal.

Varje år brukar spelare komma från "ingenstans" och slå igenom med dunder och brak i HockeyAllsvenskan.

Vem blir kommande säsongs stjärnskott...?

Läs frilansjournalisten Hampus Duvefeldts gästkrönika om Philip Broberg:

SPELSCHEMA

Här hittar ni spelschemat inför kommande säsong. Det går enkelt att sortera ut ditt favoritlags matcher:

» Spelschema 2019/20

FÖRSÄSONG

Innan seriespelet drar igång ska det spelas försäsong. Vi har samlat alla spikade träningsmatcher i ett schema. Det hittar ni här:

» Försäsong 2019

TRANSFERCENTRALEN

Lagbyggena inför kommande säsong pågår fortfarande och det lär värvas spelare hela vägen fram till seriestart. Följ Transfercentralen för att ha koll på allt som händer under silly season.

I vårt transferflöde kan ni lätt och enkelt följa med i nyhetsflödet. Där redovisas alla klara övergångar och kontrakt, men även rykten och spekulationer. Det finns även lättöverskådliga översikter över läget i alla lag.

I Transfercentralen bjuds ni också på analyser av C More-experten Mike Helber och under hela sommaren publiceras intervjuer med intressanta nyförvärv:

» Transfercentralen