Matchguide: Timrå är ute efter snabb revansch
Publicerad: 2017-02-22

Timrå förlorade något överraskande mot Södertälje senast. Nu väntar ny match, mot nytt bottenlag. Björklöven gästar och frågan är om Timrå får en snabb revansch eller om även Björklöven kan knäppa topplaget på näsan?

Match:
22/2 19.00 Timrå - Björklöven , NHK Arena

Sändning:
C More, cmore.se

Det var inte så många som räknade med att Timrå skulle vända hem från bortamatchen i Södertälje med noll poäng i bagaget. Men så blev fallet efter att Timrå tappat sin ledning till förlust med 1-3. Timrå har haft lite problem på sistone och det har gjort att man halkat efter en aning i den absoluta toppstriden.

- Det var väl egentligen en hel del som gick fel. Vi möter ett lag som spelar med stor desperation och går in stenhårt för att vinna varje match som är kvar av serien för att hålla glöden uppe och på så vis slippa negativt kval. Vi å andra sidan kommer inte alls upp i normal nivå och att vi ligger högre upp i tabellen spelar ingen roll för skillnaden är inte större mellan lagen, sammanfattar tränaren Roger Forsberg matchen mot Södertälje.

Men än finns chansen att skaffa sig en riktigt bra placering inför det som komma skall. men då krävs det nog att Timrå snabbt hittar tillbaka till sitt vägvinnande spel, med start redan mot Björklöven.

- De är också ett lag som just nu krigar hårt i de nedre regionerna av tabellen och det kan nog bli en liknande matchbild som mot Södertälje. Då vill det till att vi kan mäta oss med dem och kriga om poängen som är viktiga även för oss för att vi skall få en så bra placering som möjligt. Det är slutspelshockey som gäller så här i slutet av serien och jag hoppas vi kan spela den typen av ishockey mot Löven. Vi måste ta stryk framför motståndarkassen likväl som framför vår egen. Det måste göra ont att spela ishockey, säger Forsberg

Björklöven fick sig en rejäl näsbränna i sin senaste match. Det var öppna spjäll bakåt när Karlskoga gästade i måndags. Björklöven fick inte ordning på defensiven och målkalaset slutade med en klar 2-7 förlust. Ett tungt poäntapp för Umeålaget som slåss för att undvika en negativ kvalplats.

- Vi fick en bra start, men sen så tappar vi fokus när det blir lite grinigt ute på banan. Vi lägger all energi på domaren istället för på spelet och det får vi inte göra. Det gör att vi tappar matchen, sa Stefan Öhman i Björklöven till klubbens hemsida efter matchen.

Från ett topplag till ett annat alltså för Björklöven som nu tar resan söderut för rivalmötet mot Timrå.

- Det är svårt att göra någon analys så här nära på en förlust, men ger vi det lite tid, tittar på video och kollar vad vi gör fel och vad som gör att vi inte hamnar rätt, så ska vi nog kunna rätta till det för att ta poäng av Timrå, säger Öhman.

Läget i lagen:

Timrå har en hel del frånvaro: David Westlund, John Westin, Mattias Nilsson, Johan Persson och Anton Wedin saknadess på grund av skada senast. 

Austin Farley saknades senast för Björklöven.

Notera att:
* Timrås Jonathan Dahlén skjuter näst flest skott på mål i serien.
* Björklöven har tre spelare på topp sex i tacklingsligan.
* Timrå är ett av lagen som släpper in minst mål i ligan.

Läs också:
Timrås hemsida inför matchen 
Björklövens hemsida inför matchen

Johannes Gullbrand