Försäsong: Många målrika matcher
Publicerad: 2020-09-16
Det bjöds på massor av mål under onsdagskvällen när Björklöven, Timrå, Västervik och Kristianstad vann sina försäsongsmatcher.

BJÖRKLÖVEN VANN RIVALMÖTET

Ettan mot tvåan i HockeyAllsvenskan ifjol, då tog Björklöven en klar hemmaseger mot MODO i SCA-cupen. Segersiffrorna skrevs till 5-1.

Magnus Häggström matade in 1-0 för MODO redan efter två och en halv minut, och den ledningen stod sig i halva matchen. Sedan vände Löven på tillställningen. Fredric Andersson gjorde både 1-1 och 2-1 för hemmalaget, och innan mittperioden var över så gjorde William Eriksson också 3-1. Under den sista tredjedelen spädde Carl Grundström och Axel Ottosson på till 5-1.

Isak Mantler vaktade Löven-buren och motade 38 av 39 skott, vilket innebar en räddningsprocent på 97,4 %.

Målskyttar Björklöven: Fredric Andersson 2, William Eriksson, Carl Grundström, Axel Ottosson

Målskyttar MODO: Magnus Häggström

JONATHAN DAHLÉN MATCHVINNARE

Timrå besegrade Mora med 3-2 efter straffar i öppningsmatchen i SCA-cupen.

Timrå såg ut att vara på väg mot tre poäng när Sebastian Hartmann sköt 2-0 en bit in i den tredje perioden, men Mora bet tillbaka och kvitterade efter mål av Oskar Stål Lyrenäs och Johan Persson. Efter en mållös övertid så gick matchen till straffar där 1-0-skytten Jonathan Dahlén avgjorde för Timrå med sitt andra mål för kvällen.

Jacob Johansson vaktade Timrå-buren och motade 37 av 39 skott, vilket innebar en räddningsprocent på 94,9 %.

Målskyttar Timrå: Jonathan Dahlén 2, Sebastian Hartmann

Målskyttar Mora: Oskar Stål Lyrenäs, Johan Persson

STORSEGER FÖR VÄSTERVIK

Västervik tog en storseger på hemmaplan mot allsvenska nykomlingen Väsby. Smålänningarna vann med 7-2.

Hemmalaget ledde med 2-0 redan innan tre minuter var spelade, och det blev 3-0 innan första akten var över sedan Oskar Pettersson blivit tvåmålsskytt. Anton Blomberg spädde på till 4-0 i mittakten, och i början av tredje perioden så kom också 5-0 och 6-0 genom Joakim Hagelin respektive Saku Kinnunen. Väsby reducerade två gånger om, men kom inte närmare än så.

Målskyttar Västervik: Oskar Pettersson 2, Fabian Ilestedt, Anton Blomberg, Joakim Hagelin, Saku Kinnunen, Alfred Barklund

Målskyttar Väsby: Lubomir Fetkovic, Johan Lorraine

KLAR SEGER FÖR KRISTIANSTAD

Kristianstad tog en klar seger mot Troja-Ljungby och vinstsiffrorna skrevs till 6-2.

Lucas Edmonds och Herman Hansson sköt 1-0 respektive 2-0 i den första perioden, och i mittperioden spädde Joel Wahlgren, Johan Lundgren och Max Wahlgren på till 5-0. Tre av de fem målen tillverkades i powerplay.

Troja reducerade två gånger om i den tredje perioden innan Johan Lundgren med sitt andra mål för matchen, och lagets fjärde powerplay-fullträff, fastställde slutresultatet.

Mattias Pettersson vaktade KIK-buren och motade 23 av 25 skott.

Målskyttar Kristianstad: Johan Lundgren 2, Lucas Edmonds, Herman Hansson, Joel Wahlgren, Max Wahlgren