Olofsson avgjorde när Leksand kopplade greppet
Publicerad: 2016-03-12

Leksand har skaffat sig övertaget i playoffserien. Borta mot Tingsryd vände Dalalaget underläge till seger, via siffrorna 3-2. Stor matchhjälte blev Johan Olofsson som avgjorde åtta minuter från slutet.

Tingsryd och Leksand öppnade playoffserien på lördagen, med match i Nelson Garden Arena. I en chansmässigt tät första period stod sig dödläget länge och väl. Men med klockan på 18.41 slog gästernas Anton Karlsson till, något som innebar 0-1 för Leksand.

Ledningen stog sig sedan halvvägs in i mittperioden, innan Tingsryd kunde kvittera. Niklas Enberg noterades för målet, efter förarbete från Jonathan Johnsson och Denny Kearny. Kevin Ekman Larsson fyllde därefter på till 2-1 tidigt i tredje och satte upp Tingsryd i ledning.

Men Leksand skulle ta sig tillbaka och Janos Hari utjämnade med sju minuter spelat. Med knappa åtta minuter kvar till full tid fullbordade sedan Johan Olofsson vändnignen och satte 2-3 för gästerna.

Resultatet stod sig och Leksand vann därmed med uddamålet. Segern innebä att Dalalaget kopplar greppet om playoffserien, där det nu endast krävs en vinst till för att nå direktkval. Nästa match spelas i Tegera Arena på tisdag och Tingsryd är då pressat att vinna.

Matchstatistik Tingsryd-Leksand 2-3

Matchens höjdpunkter i videoformat kommer att finnas tillgängliga 13:e mars klockan 07.00 på HockeyAllsvenskan Play.