Månadens Spelare: Johan Persson, Mora
Publicerad: 2023-02-02
Moraforwarden Johan Persson sköt tolv mål och noterade sjutton poäng på tio matcher i januari. Nu tilldelas han priset som Månadens Spelare vilket också innebär att han är mottagare av Hejapriset som delas ut i samarbete med HockeyAllsvenskans huvudsponsor Svenska Spel. Prispengarna från Hejapriset väljer Persson att ge till Mora IKs ungdomsverksamhet. "Det är kul att kunna ge något tillbaka till ungdomsverksamheten och specifikt till nya utrustningar", säger Johan Persson.

Svenska Spel och HockeyAllsvenskan utser tillsammans Månadens Spelare. Juryn, bestående av representanter från Svenska Spel, HockeyAllsvenskan och media, väljer varje månad mellan fem spelare. I januari föll deras röster på månadens mål- och poängkung i HockeyAllsvenskan, Johan Persson.

– Det är så klart en enorm ära. Vi i laget har hittat kontinuitet i det vi gör. Vi fuskar inte och har bra flow. Det är många som kliver fram och bidrar. Trots att det varit en del spelare in och ut på grund av skador så fortsätter vi att leverera, vi spelar bra hockey helt enkelt. Mora har nog inte varit i så här bra form någon gång sedan jag kom tillbaka till klubben. För min del så kommer poängen, men även spelet stämmer mer och mer, säger Johan Persson.

Månadens Spelare tilldelas 10 000 kronor av Svenska Spel, pengar som ska gå till ett projekt eller en verksamhet som stärker svensk ishockey. Persson har valt Mora IKs ungdomsverksamhet.

– Jag vill att pengarna ska gå specifikt till att köpa in utrustning för det är viktigt att det finns att låna för de som vill testa eller börja att spela ishockey. Det är inte alla som har råd att köpa eget. Jag vet själv när jag var liten. Vi var en stor familj och det var en utmaning att skaffa utrustning till alla barn och vi fick ärva mycket, säger Johan Persson.

Mats Einarsson sponsringsansvarig på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från gräsrot till elit. Det känns självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till ishockeyn. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla. Och stort grattis till Johan Persson som utsågs till Månadens Spelare för andra månaden i rad, mycket imponerande, säger Mats Einarsson.

TIDIGARE VINNARE

September/oktober: Daniel Brickley, Västervik
November: Albin Eriksson, Karlskoga
December: Johan Persson, Mora

HockeyAllsvenskan