Tränarförändring i MODO - Johansson lämnar
Publicerad: 2017-02-19

MODO är bara fyra poäng ovanför negativt kvalspel och väljer nu att förändra tränarposten. Andreas Johansson lämnar därför laget, med tidigare assistenten Per Styf som tillfällig ersättare.

Nedflyttningen till HockeyAllsvenskan har varit tuff för MODO, som slitit med resultaten under hela säsongen. Efter fyra raka förluster är laget nu bara fyra poäng ovanför det negativa kvalstrecket med sex omgångar kvar att spela. På söndagskvällen meddelade även MODO att klubben och tränaren Andreas Johansson går skilda vägar.

– Vi i föreningen tog beslutet att en förändring är nödvändig. Det är naturligtvis aldrig ett roligt beslut att ta, men beslutet är taget kopplat till uteblivna resultat, säger MODO:s VD Johan Widebro i MODO Chanell.

– Vi har i helgen fört en öppen och bra dialog och Andreas Johansson förstår varför förändringen sker. Andreas är en uppskattad medarbetare som har ett stort MODO-hjärta och ett brinnande engagemang för ishockey i allmänhet och MODO Hockey i synnerhet.

MODO spelar match hemma mot Vita Hästen imorgon, måndag. Laget kommer då att ledas av den tidigare assisterande tränaren Per Styf tillsammans med J20-tränaren Mikael Sundell.

Hannes Feldin