MoDo spelade till sig matchboll!
Publicerad: 2022-04-17
MoDo har spelat till sig matchboll i semifinalserien mot Björklöven efter att ha vunnit den femte matchen med 2-1 på hemmaplan.

Modo har tagit kommandot i semifinalserien mot Björklöven.

Ångermanlänningarna 2-1-vann hemma i Hägglunds Arena och har därmed 3-2 i matcher.

– Det är kul, skönt att dra längsta strået i dag och jag tycker att vi är förtjänta av det, säger MoDo-målvakten Tex Williamsson till C More.

Sam Vigneault matade in 1-0 i powerplay för MoDo i den första perioden och mitt i matchen ökade Daniel Mannberg på till 2-0.

Daniel Rahimi reducerade till 1-2 för Björklöven i slutet av den andra perioden, men närmare än så kom inte Umeå-laget trots en stark forcering i slutminuterna.

– Jag tycker att vi kämpar bra i slutet och offrar oss hänsynslöst och bärgar vinsten. Jag är sjukt stolt över laginsatsen, säger MoDo-tränaren Mattias Karlin till C More.

– Jag tycker att vi skapar många lägen i matchen. Vi gör inte så många mål, men vi sätter oss själva i förarsätet. Vi har ledningen hela matchen och håller i den, det är jag väldigt nöjd med.

Björklöven-tränaren Viktor Stråhle:

– Jag är ganska less över den här torsken. Vi förlorar för att vi gör ett mål. Vi har strul med att putta in puckarna. Vi skapar chanser för att göra två eller tre mål, men vi får inte pucken, vi är inte tillräckligt vassa, säger han till C More.

Match sex spelas i Winpos Arena på tisdag. Förutsättningarna är enkla: vinner MoDo är laget klart för final, vinner Björklöven så blir det en sjunde och avgörande match i Hägglunds Arena på torsdag.

MoDo - Björklöven 2-1

Målskyttar MoDo: Sam Vigneault, Daniel Mannberg

Målskyttar Björklöven: Daniel Rahimi

Noterat:

» Båda målvakterna imponerade. Tex Williamsson i MoDo-buren motade 27 av 28 skott och noterade en räddningsprocent på 96.4 % medan Claes Endre i Björklöven-målet räddade 23 av 25 skott och noterade en räddningsprocent på 92,0 %.

» Efter tre raka matcher med mål så blev MoDo-backen David Bernhardt mållös. Han var dock nära via ett skott i målramen - och han noterade en assist.

Jonas Gustavsson