Alexander Hellström återvänder till Löven

15 maj 2018 14:35

Alexander Hellström är klar för en tredje sejour i "hemmaklubben" Björklöven och har skrivit på ett långtidskontrakt.


Alexander Hellström är tillbaka för en tredje sejour i Björklöven.

Backen spelade juniorhockey i klubben och tog sig hela vägen upp till A-laget där han spelade en säsong i HockeyAllsvenskan innan han testade lyckan i Nordamerika.

Efter spel i AHL, Luleå och KHL så kom han tillbaka 2012 och gjorde tre säsonger i Löven, vilket öppnade upp SHL-dörren på nytt och de tre senaste åren har Hellström representerat Örebro.

Nyligen kom beskedet att 31-åringen inte blir kvar i Närke, och nu är det alltså klart med en återkomst till Umeå och Hellström har skrivit på ett treårsavtal med Löven.

På meritlistan finns 186 matcher i HockeyAllsvenskan, 191 matcher i SHL, 65 matcher i KHL och 75 matcher i AHL, vid sidan om spel i både JVM och U18-VM som junior.

– Vi har haft en dialog med Alexander under en längre tid och jag är glad över att vi i samtalen med Örebro kunde finna en lösning. I Alexander ser vi mycket av de värderingar och ledord vi förhåller vår verksamhet kring såväl på isen som utanför. Vi bygger ett starkt lag för denna säsong men även på sikt och i det arbetet var det viktigt att få hem Alexander, säger Björklövens sportchef Fredrik Grönberg till klubbens hemsida.

Läs mer på Björklövens hemsida