Veckans Femma: "Sprutar in kassar"

11 januari 2021 12:00

Varje vecka så tar vi ut veckans femma i HockeyAllsvenskan och prisar de spelarna som varit hetast i ligan!


MÅLVAKT

Fredrik Bergvik, Södertälje

Många målvakter kommer från en stark vecka men nog stack Södertälje-keepern Fredrik Bergvik ut. Han räddade 59 (!) skott i 3-0-segern mot Väsby och följde upp det med att leda sitt lag till en 3-2-vinst efter straffar mot Almtuna. Totala räddningsprocenten i veckan landade på maffiga 97,6 %.

Bubblare: Erik Hanses, Almtuna: Tim Juel, Karlskoga; Anthony Peters, MODO; Daniel Marmenlind, Västervik

BACKAR

Axel Bergkvist, Karlskoga

Karlskoga är starka just nu och Axel Bergkvist är inne i en fin trend på backplats. Värmlänningarna spelade in sju av nio poäng den gångna veckan och 20-åringen dunkade in ett mål och noterade två assist, och gick dessutom +4 i plusminusstatistiken.

Michael Kapla, Västervik

Michael Kapla tar plats för andra veckan i följd tack vare sitt fina spel som bidrar till Västerviks framgångar. Smålänningarna spelade in fyra av nio möjliga poäng i veckan. Kapla svarade för två mål, en assist, spelade mycket och gick +2 i plusminusstatistiken.

Bubblare: Alexander Molldén, Kristianstad; Filip Hasa, Almtuna

FORWARDS

Henrik Björklund, Karlskoga

Målmaskinen Henrik Björklund fortsätter att spruta in kassar. BIK-forwarden matade in tre nya mål i veckan - plus noterade en assist - och har redan nu, efter 31 matcher, nått platån 20 mål (tredje säsongen i rad som han gör 20 mål). Bildar en av ligans hetaste kedjor med Gustaf Thorell och Linus Karlsson.

Gustaf Thorell, Karlskoga

Gustaf Thorell får sällan de största rubrikerna, men är en underskattad stjärna i ligan som gör så mycket bra. Den gångna veckan fick spelmotorn också offensiv utdelning med ett mål och tre assist, samt gick +4 i plusminusstatistiken. Stor kugge i BIK.

Nick Olesen, Södertälje

Nick Olesen gör en jättesäsong och dansken klev återigen fram som matchvinnare i Södertälje den gångna veckan. 25-åringen svarade för totalt två mål och två assist på tre matcher, och avgjorde inte minst matchen mot Almtuna på övertid efter en fin soloshow.

Bubblare: Jesper Norbäck, Almtuna; Ludvig Larsson, Mora; Victor Öhman, Västervik; Lukas Zetterberg, Västerås