Transferveckan: "Nya lån, målskytt kvar"

14 september 2020 09:00

Varje vecka i Transfercentralen så summerar vi den senaste veckans "silly season" i HockeyAllsvenskan - de hetaste noteringarna, intressanta detaljer, heta rykten och en sammanställning över veckans nyheter.


I BLICKFÅNGET

Hetaste noteringarna från den gångna veckan i HockeyAllsvenskan.

SPÄNNANDE NHL-LÅN

Södertälje gjorde den gångna veckan klart med ett fjärde (!) NHL-lån. Efter Axel Andersson, Samuel Fagemo och Lukas Vejdemo så har klubben också plockat in kanadensiske backen Evan Bouchard. 20-åringen är en stortalang som debuterade i NHL för två år sedan med Edmonton Oilers, men som bara fick spela i AHL ifjol. Bouchard är en högerfattad och offensivt skicklig back som säkerligen kommer att spetsa till powerplay-spelet.

TILLBAKA I ÖVIK IGEN

Efter tretton års frånvaro så är backen Tobias Viklund tillbaka i MODO igen. 34-åringen är juniorfostrad och har vunnit SM-guld med klubben, men har varit iväg i SHL och KHL i många år och samlat tonvis med rutin. Det var snack om att det skulle bli en comeback redan ifjol, men då rann det ut i sanden - men nu är återkomsten alltså helt klar, och Viklund har dessutom kritat på ett treårsavtal.

FÖRSTÄRKER MED CENTER

Björklöven gjorde klart med NHL-lånet Oskar Steen den gångna veckan. Centern etablerade sig i Färjestad innan han drog till Nordamerika förra sommaren, och ifjol spelade 22-åringen i AHL där han levererade 23 poäng på 60 matcher. Steen blir andra NHL-lånet i Löven efter Carl Grundström.

MÅLMASKINEN STANNAR

Tor Immo blickade utomlands i våras, men covid 19-pandemin gjorde att han aldrig hittade något intressant och i lördags valde han att skriva på ett nytt kontrakt med Karlskoga. En spetsförlängning för BIK, så klart. 25-åringen sköt 26 mål och noterade 53 poäng förra vintern, och blev därmed åtta i skytteligan och sjua i poängligan i HockeyAllsvenskan. För tre år sedan vann Immo allsvenska skytteligan efter att ha pytsat in 27 kassar med Troja-Ljungby.

**

RYKTENA

Hetaste ryktena i HockeyAllsvenskan.

» Tre spelare kan vara på väg att lämna Södertälje på grund av den tuffa konkurrensen. Det ska handla om Sebastian Walfridsson, Calle Wäng och Carl Becker. Även långtidsskadade Sebastian Höglund uppges vara på glid bort. "Jag gillar inte att ta upp namnen. Men ett plus ett blir två, om en spelare inte får tillräckligt med speltid så är det bättre att spela någon annanstans", säger SSK-sportchefen Mikael Samuelsson till hockeypuls.se.

**

VECKANS NYHETER

Alla spelarnyheter i HockeyAllsvenskan den gångna veckan.

» Tobias Viklund, b, från Spartak Moskva till MODO

» Evan Bouchard, b, från Edmonton Oilers till Södertälje (lån)

» Oskar Steen, f, från Boston Bruins till Björklöven (lån)

» Tor Immo, f, nytt kontrakt med Karlskoga

TRANSFERCENTRALEN

Uppdateringar om silly season varje dag:

» Transfercentralen