Beslut: Hannes Lindström frias
Publicerad: 2022-10-07
Hannes Lindström i Västervik frias från diving/embellishment i matchen mot Östersund.

BESLUT

Efter match mellan Östersunds IK - Västerviks IK, HockeyAllsvenskan, den 3 oktober 2022 beslutar disciplinnämnden följande avseende Hannes Lindström, Västerviks IK, angående anmälan för diving.

Anmälan lämnas utan bifall.

SKÄL

Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, en videosekvens av händelsen samt ett yttrade från Hannes Lindström.

Anmälan: Vid tidpunkten 47:34 utvisas Hannes Lindström för embellishment. Lindström och Karl Johansson hamnar till synes i en dispyt där Johansson utdelar en lättare crosschecking mot Lindström. Lindström faller omotiverat kraftfullt till isen, med fötterna högt upp mot taket, och glider på rygg i ett par meter i vad vi bedömer är ett försök att få med sig en utvisning på Johansson. Båda spelarna utvisas; för crosschecking respektive embellishment. Regel 64 stipulerar att den som utvisas för embellishment i SHL, SDHL eller HockeyAllsvenskan även ska anmälas till bestraffning. Hannes Lindström anmäls därför härmed för embellishment

Hannes Lindström: Pucken hamnar hos målvakten och det blir avblåsning. Spelet är avbrutet och jag är på väg lugnt och stilla till båset. Då spelet är avbrutet så slappnar jag av i kroppen och är inte beredd på att en spelare kommer med lite fart och delar ut en rejäl crosschecking på överkroppen. När jag får smällen hinner jag varken spänna mig eller sätta emot, med den smällen hamnar jag då på ett naturligt sätt på isen. Min avsikt är inte att förstärka rörelsen på något sätt, hoppas ni kan se hur mycket kraft han kommer in med dels med fart men även med en tydlig crosschecking rörelse då jag är helt oberedd på smällen.

Disciplinnämnden gör följande bedömning: Av filmsekvensen framgår att Hannes Lindström mottar en crosschecking, som nämnden bedömer har viss kraft. Nämnden ifrågasätter inte det Hannes Lindströms beskrivit om att han inte varit beredd på att bli tacklad och finner därmed inte att Hannes Lindström förstärker fallet på ett sådant sätt att ytterligare bestraffning, utöver den som utdömdes på isen, ska ådömas. Anmälan lämnas därför utan bifall.

Tillämplig regel: 14 kap 2 § 14 p RF:s stadgar, utvisning enligt regel 64.

HockeyAllsvenskan