Årets Skyttekung: Tor Immo, Troja-Ljungby

28 april 2018 10:00

Det är dags att presentera vinnarna i Guldtröjan 2018! Årets Skyttekung är Tor Immo, Troja-Ljungby.


Guldtröjan för årets skyttekung tilldelas den som under grundserien gjort flest mål i HockeyAllsvenskan.

2018 går Årets Skyttekung till Tor Immo, Troja-Ljungby.

Tor Immo sköt 27 mål på 52 matcher under säsongen och vann därmed HockeyAllsvenskans skytteliga med fyra måls marginal.

Noterbart är att HockeyAllsvenskans skyttekung för andra året i rad representerar ligans tabelljumbo (ifjol vann Anton Holm skytteligan trots att Södertälje kom sist i tabellen).

– Det är självklart jätteroligt, det var väl kanske inget jag inte ens kunde drömma om inför säsongen så det var stort, säger Tor Immo om skytteligasegern.

– Den största nyckeln för mig har nog varit kemin i kedjan jag spelat i. En väldigt bra kedja som kunde leverera offensivt. Sedan har det mycket att göra med självförtroendet och förtroendet från tränarna också.

Detta var Tor Immos debutsäsong i HockeyAllsvenskan och han medger att omställningen från HockeyEttan tog lite tid. Blickar man i statistiken så återspeglas det också i målproduktionen. Forwarden sköt fem mål under första halvan av säsongen, och gjorde sedan 22 mål under andra halvan.

– Jag hade en tung inledning på serien och det var en omställningsperiod. Alla är bättre och skickligare så det tog ett tag att komma in i det, säger Tor Immo.

VIDEOINTERVJU


TIDIGARE VINNARE
2017 Anton Holm, Södertälje

GULDTRÖJAN
Guldtröjan är HockeyAllsvenskans pris för att belöna prestationer och spelare som stuckit ut under året. 2018 delas det ut elva olika priser som utses av en oberoende jury, spelarna i HockeyAllsvenskan samt fansen.

» Läs mer om Guldtröjan 2018