Försäsong: Västervik, Mora & Tingsryd vann
Publicerad: 2020-09-25
Tre försäsongsmatcher spelades under fredagskvällen och det blev segrar för Västervik, Mora och Tingsryd, samtidigt som Vita Hästen och Karlskoga förlorade.

VÄSTERVIK FICK SISTA ORDET

Västervik lyckades slå tillbaka rivalen Vita Hästen med 4-3, men det var en seger som satt långt inne.

Västervik sprang ifrån till en 3-0-ledning vilket var ställningen efter första halvan av matchen, men sedan vaknade Vita Hästen. Topi Nättinen 1-3-reducerade i andra perioden, och i tredje perioden kom laget ikapp till 3-3 efter mål av Erik Borg och Christopher Fish.

Västervik fick dock sista ordet efter att Kellen Jones tryckt in 4-3 i powerplay mitt i den tredje perioden.

Daniel Marmenlind vaktade Västervik-buren och motade 28 av 31 skott, vilket innebar en räddningsprocent på 90,3 %.

Målskyttar Vita Hästen: Topi Nättinen, Erik Borg, Christopher Fish

Målskyttar Västervik: Viktor Liljegren, Gerry Fitzgerald, Marcus Westfält, Kellen Jones

OLOF LINDBOM LYSANDE I BUREN

Olof Lindbom hade stor del i segern när Mora vann med 4-1 mot Karlskoga. Keepern motade 39 av 40 skott, och noterade därmed en räddningsprocent på 97,5 %.

Framåt så var det powerplay som satte Mora i förarsätet. Både 1-0 och 2-0 kom nämligen i den spelformen, signerat Oscar Eklind och Lukas Wernblom. Tor Immo reducerade för Karlskoga, men det hjälpte föga. Daniel Ljunggren gjorde 3-1 för Mora i slutet av andra perioden, och i tredje perioden utökade Johan Persson till 4-1.

Lagen möts imorgon lördag igen.

Målskyttar Karlskoga: Tor Immo

Målskyttar Mora: Oscar Eklind, Lukas Wernblom, Daniel Ljunggren, Johan Persson

KLAR SEGER FÖR TINGSRYD

Tingsryd tog en klar seger under fredagskvällen när rivalen Troja-Ljungby slogs tillbaka med 5-0.

Taif satte tonen direkt. Det stod 2-0 redan innan fem minuter var spelade, och efter drygt tretton minuter så matade Ludvig Elvenes in även 3-0. De siffrorna stod sig till början av den tredje perioden då Taif matade in två mål inom loppet av en halvminut, och fastställde slutresultatet.

Jonatan Harju var poängbäst med två mål och en assist, medan Andreas Ljunggren i buren höll nollan efter att ha motat 26 skott.

Målskyttar Tingsryd: Jonatan Harju 2, Roman Semjonovs, Ludvig Elvenes, David Gustafsson