Matchguide: Två streckjagande lag möts
Publicerad: 2017-02-17

MODO och Björklöven har en gemensam nämnare inför sitt fjärde möte för säsongen - båda jagar nämligen streck. 

Match:
17/2 19.00 MODO - Björklöven, Fjällräven Center  

Sändning:
C More Sport, cmore.se 

Kampen kring strecken hårdnar i HockeyAllsvenskan och två lag som jagar streck är MODO och Björklöven.

MODO ligger elva i tabellen och har fyra poäng upp till åttondeplatsen som innebär SHL-kval samtidigt som Björklöven parkerar på trettondeplatsen och har två poäng upp till det negativa kvalstrecket.

MODO har åkt på tre raka förluster och föll mot jumbon Södertälje i senaste matchen.

– Mycket av analysen grumlas fortfarande av känslorna från matchen men det som alla såg var att vi gjorde en bra tredjeperiod. Men innan tredje kom vi inte alls igång och upp i den nivå som vi vill, säger assisterande tränaren Pär Styf till MODO:s hemsida. 

Man har mött Löven tre gånger under säsongen och vunnit två möten, och nu är det alltså otroligt viktiga poäng på spel för båda lagen.

– Matcherna mot Björklöven har varit speciella den här säsongen och definitivt är det en höjdare att spela inför fullsatta läktare. Det som är otroligt viktigt är att hela tiden vilja mest i matcherna. Klockan tickar nedåt och det gäller att gilla det här läget och de som gillar det mest kommer att få ut mest av de här matcherna, säger Styf. 

Björklöven har förlorat sex raka hemmamatcher men är desto bättre borta. Där har man tre raka segrar. 

Ikväll gör dessutom nyförvärvet och hemvändaren Alexander Sundström debut.

– Det känns bara bra och jättekul. Ska bli skönt att ta på sig den gröngula dräkten igen, säger han till Björklövens hemsida, och kastas alltså rakt in hetluften i rivalmötet mot MODO: 

– Ja, det blir ingen mjukstart men det känns väldigt roligt och inspirerande att hoppa in direkt i den atmosfären. Det är viktiga poäng på spel och det ska bli jätteroligt.

Sundström är medveten om det tuffa läget i tabellen, och förväntningarna han har är enkla: 

– Att vi förhoppningsvis kommer att vinna hockeymatcher. Det är det vi kommer kämpa för och vi kommer göra allt vi kan för att ta poäng och klättra uppåt i tabellen. Det är ganska enkelt på så sätt vad målsättningen är.

Läget i lagen:
Långtidsskadade Tommy Enström och Pär Edblom saknas alltjämt i MODO, liksom lagkaptenen Byron Ritchie. Backen Jan Brejcak har en match kvar att avtjäna på sin avstängning. Allt enligt MODO:s hemsida. 

Björklöven har inte delgett läget i laget. Austin Farley saknades i förra matchen. 

Notera att:
* MODO:s Henrik Björklund har gjort mål i varannan match i de nio senaste omgångarna.
* Björklövens Jesper Thörnberg gjorde comeback efter fjorton missade matcher senast mot Vita Hästen - och svarade då för ett mål och en assist.
* Björklöven är seriesämst i boxplay med 70,5 %.

Läs också:
MODO:s hemsida inför matchen 
Björklövens hemsida inför matchen 

Jonas Gustavsson