Andra periodens ryck avgörande för Almtuna
Publicerad: 2018-11-14
Almtuna sköt fem mål i den andra perioden och det grundlade bortasegern mot Björklöven.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Almtuna lyckades vinna med hela 7-4 på bortaplan mot Björklöven efter att ha satt in segerrycket i den andra perioden.

Löven tog ledningen med 2-1 i början av den andra akten, men sedan handlade det mesta om Almtuna.

Linus Rotbakken sköt 2-2 och bara minuten senare så gjorde Fredrik Forsberg 3-2. Löven lyckades förvisso 3-3-kvittera genom Simon Åkerström men det skulle visa sig bara bli konstgjord andning, för strax därefter så gjorde Forsberg 4-3 med sitt andra mål för kvällen. I mittperiodens slutminuter kom både 5-3 (Tobias Hage) och 6-3 (Tobias Liljendahl).

Emil Lundberg fick in en tidig reducering för Löven i slutperioden, men närmare så kom man inte och istället kunde comebackande Victor Rollin-Carlsson - som missat elva matcher på grund av en hjärnskakning - skicka in avslutande 7-4 i tom bur för Almtuna.

Almtuna bröt därmed sin svit på fem raka bortaförluster - och passade samtidigt på att bryta Lövens hemmasvit som stannade vid fyra raka vinster.

I tabellen är Björklöven tia och Almtuna elva - och en poäng skiljer mellan lagen.