Mora på playoffplats efter seger

4 mars 2016 22:53

Slutspelsseriens nya tabelletta heter Mora. På fredagskvällen tog laget sin andra raka seger, detta via 3-1 hemma mot Almtuna. De tre poängen lyfte Mora förbi övriga konkurrenter och upp på playoffplats.


Det var två lag med varsin seger i ryggen som på fredagskvällen drabbade samman i Smidjegrav Arena. Mora tog emot Almtuna, en match där vinnaren skulle haka på i den absoluta toppstriden. Upptakten av matchen präglades av utvisningar och lagen fick två chanser vardera i numerärt överläge.

Någon utdelning kom inte där, men med 16.21 spelat slog Victor Rollin-Carlsson till och gav Almtuna ledningen. Den blev dock kortvarig och bara minuten därpå utjämnade Mora via Kevin Gagné.

I mittenakten drog hemmalaget sedan på sig en ny utvisning. Men istället för Almtunapress stack Pierre Engvall upp och skickade in 2-1 för Mora i numerärt underläge. Ställningen var sedan intakt genom en dramatik slutperiod, innan Emil Aronsson med nio sekunder kvar att spela definitivt säkrade segern.

Med sitt 3-1 i öppen målbur fastställde Aronsson slutresultatet och Mora tog därmed tre poäng. Poäng som lyfte laget förbi såväl Almtuna som Oskarshamn och upp i topp av tabellen. Med tre omgångar kvar att spela har Mora nu greppet om playoffplatsen, med Almtuna som fyra.

Matchstatistik Mora-Almtuna 3-1

Matchens höjdpunkter i videoformat kommer att finnas tillgängliga 5:e mars klockan 07.00 på HockeyAllsvenskan Play.