Matchguide: Kampen kring strecken går vidare!

5 mars 2021 09:20

Fredagen bjuder på fem matcher i Sveriges mest underhållande liga! Kampen kring slutspelsstrecken går vidare. Västervik, Mora, Västerås, Tingsryd, Almtuna och Vita Hästen spelar alla viktiga matcher i just de kamperna!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

18.00 Västerås - Karlskoga, ABB Arena
18.00 Timrå - Tingsryd, NHC Arena
18.00 Almtuna - Mora, Smidjegrav Arena
18.00 Vita Hästen - Västervik, Himmelstalundshallen
18.00 Väsby - Kristianstad, Scaniarinken

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Västerås mot Karlskoga ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Västerås Joakim Hillding och Karlskogas Mikael Eriksson.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen gör C Mores Lars Lindberg ett besök hos Västerås materialare Mio.
» I andra pausen bjuder C More-experten Mike Helber på det hetaste från den gångna veckan i HockeyAllsvenskan.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Efter fem raka förluster så har Västerås vänt på trenden och har nu spelat in tre raka segrar. Senast blev det en 2-0-viktoria mot Tingsryd. Trots fina formen så skiljer det alltjämt fem poäng upp till den sjätte och sista direktplatsen till kvartsfinalerna.

» Karlskoga, just nu tvåa i tabellen, har tre segrar på de fyra senaste matcherna. I förra omgången tog värmlänningarna en 6-3-seger mot Almtuna.

» Lagen har mötts två gånger under säsongen och har varsin bortaseger.

» Karlskogas Henrik Björklund har gjort mål i tre raka matcher och poäng i fem raka matcher.

» Timrå, som redan säkrat seriesegern, hade poäng i åtta raka matcher innan det blev en 1-3-torsk mot Västervik i den senaste omgången.

» Tingsryd är i en svacka och står på fyra raka nederlag. Senast blev det en 0-2-förlust mot Västerås. Smålänningarna är just nu nia i tabellen och avståndet upp till sjätteplatsen har vuxit till sju poäng.

» Lagen har mötts tre gånger under säsongen och Timrå har vunnit samtliga möten: 3-1, 4-1, 4-1.

» Timrås Viktor Lodin är stekhet. Han har gjort mål i fyra raka matcher och i de matcherna producerat totalt tio poäng (fem mål, fem assist).

» Almtuna har vunnit sex av de åtta senaste matcherna men kommer närmast från en förlust då det blev en 3-6-torsk mot Karlskoga senast. Uppsala-laget har den tionde och sista slutspelsplatsen just nu, men Vita Hästen skuggar tre pinnar bakom.

» Mora har poäng i sex raka matcher och efter fyra raka kryssmatcher så har det blivit dubbla trepoängare, båda mot MODO (5-3 och 7-1).

» Lagen har mötts två gånger under säsongen och Mora har vunnit båda mötena. Nu möts lagen både idag och imorgon.

» På grund av problem med kylanläggningen i Upplands Bilforum Arena så spelas både dagens och morgondagens möte i Smidjegrav Arena, men Almtuna står som hemmalag idag.

» Zion Nybeck, inlånad från HV71, gjorde debut för Almtuna senast - och sköt två mål direkt.

» Moras Ludvig Larsson är stekhet. Han har gjort mål i fem raka matcher och producerat totalt sex mål och sju assist i de fem matcherna.

» Sett över de tolv senaste omgångarna så har Vita Hästen vunnit och förlorat varannan match. Senast blev det en 4-1-vinst mot Björklöven, och återstår att se om Norrköping-laget kan bryta trenden ikväll och ta en andra raka seger. Laget är just nu elva i tabellen och jagar tiondeplacerade Almtuna som innehar den sista slutspelsplatsen. Tre pinnar skiljer lagen åt.

» Västervik är i kanonform. Laget har fem raka segrar och poäng i elva av de tretton senaste matcherna. I förra omgången vann smålänningarna med 3-1 mot serieettan Timrå.

» Lagen har spelat ett back-to-back-möte tidigare under säsongen och tog då varsin 5-2-seger på bortais. Nu väntar ett nytt dubbelmöte då lagen möts både idag och imorgon.

» Vita Hästens Christopher Fish blev mållös senast, men har gjort totalt sex mål i de sju senaste matcherna.

» Västerviks Joakim Hagelin har gjort mål i tre raka matcher.

» Försmak på ett playout-möte? Återstår att se, men just nu är Väsby och Kristianstad de två lag som innehar playout-platserna i tabellen.

» Efter tre raka segrar så har Väsby förlorat två raka matcher där man föll efter straffar mot Södertälje senast. Nykomlingen kämpar för att undvika playout och med fem omgångar kvar så har nästjumbon sju poäng upp till MODO ovanför kvalstrecket.

» Kristianstad har tagit tre segrar på de elva senaste matcherna, men ingen av vinsterna har kommit efter ordinarie tid. Skåningarna har bara spelat in två poäng på de sju senaste matcherna och 0-3-föll mot AIK senast.

» Lagen har mötts två gånger under säsongen och Kristianstad har vunnit båda matcherna: 5-1 och 3-2 efter övertid. Nu möts lagen i ett dubbelmöte både idag och på söndag.

» På grund av att Renew Arena i Väsby är stängd så spelas kvällens match i Scaniarinken.

» Väsbys Paul Bittner och Colin Smith har gjort poäng i fem raka matcher. Nu är också Tobias Lindberg tillbaka efter sin avstängning, han har gjort poäng i de tio senaste matcherna han spelat.