Profilerna: "Passar in i profilen vi vill ha"

26 september 2020 09:00

#14lag14analyser: Vem får sitt genombrott? Vem vinner poängligan? Väsby-tränaren Viktor Tuurala lyfter fram profiler inför säsongen.


Väsby-tränaren Viktor Tuurala om...

... tre nyförvärv som vi ska ha koll på?

– Henrik Lundberg från Karlskoga. En positiv person vilket är viktigt för oss, det handlar inte bara om hur man är på isen utan hur man är utanför den också. Han jobbar stenhårt på träningarna och har man den inställningen så brukar det gå bra.

– Jacob Spångerg från Vita Hästen. Han har kommit in och visat ledaregenskaper direkt. Han har kommit in bra i vår kultur. Vi vill ha högt i tak och det har han också, han gör saker både för att hjälpa sig själv och andra.

– Sebastian Bengtsson från Södertälje. En spelare som jobbar hårt och som jag tror kommer att bli belönad för det arbetet. Han gjorde det bra i en begränsad roll i Södertälje och vi tror att han kan växa ännu mer i år. En kille som passar in i profilen som vi vill ha på våra ytterforwards.

... vem får sitt genombrott i år?

– Det beror på vad man menar, vi har 25 kandidater som kan få sitt genombrott. Jag känner en stor tilltro till alla spelare och tror att alla är potentiella genombrottsspelare. För en del handlar det om att etablera sig på nivån, för andra handlar det om att bli toppspelare i ligan, men alla kan få ett genombrott.

... vem pratades det för lite om?

– Jag läser inte speciellt mycket och har ingen aning om vem det pratas om eller inte. Jag tar inte in vad andra tycker om våra spelare, utan vi har vår egen uppfattning och det är det viktigaste.

... vem vinner poängligan i Väsby?

– Den som gör flest poäng.

» #14lag14analayser