Matchguide: Dramat fortsätter i tabelltoppen

8 mars 2016 10:00

Upplösningen av slutspelsserien närmar sig och kampen om playoffplatsen går vidare. Två lag som ännu har hoppet om att nå dit är tabellfemman Karlskoga och tvåan Oskarshamn, som ikväll möts i Nobelhallen.


Match:
8/3 19.00 Karlskoga-Oskarshamn, Nobelhallen

Sändning:
cmore.se

Inför avgörandet av slutspelsserien har Oskarshamn gett sig själva ett fint utgångsläge. Laget är visserligen tvåa i tabellen, men med endast en poäng upp till ettan Mora som IKO föll mot i söndags efter straffar. Nu väntar en ny drabbning och det är Karlskoga som står för motståndet.

- Dramat fortsätter. Det är en ruggigt jämn tabell och som vi sagt är känslan att det blir ett race hela vägen fram, säger Fredrik Söderström till Oskarshamns hemsida.
-
Samtidigt som tränaren och hans IKO är tvåa i tabellen placerar sig kvällens motståndare Karlskoga som femma. Laget kommer dock stärkta till spel, efter en imponerande 5-1-seger över Almtuna.

Tack vare det resultatet lever hoppet om playoff alljämt för BIK, men då krävs seger idag. Fyra poäng skiljer upp till Mora på förstaplatsen och endast två omgångar återstår att spela. Även för Oskarshamn är vinst det enda som gäller och laget ser fram emot mötet med Karlskoga.

- Fördelen med just det motståndet är att vi inte behöver tvivla på matchens karaktär. Det blir tufft, tätt och intensivt, konstaterar Söderström och riktar fokus mot sitt eget lag.

- För vår del ligger fokus på oss själva och det vi kan påverka. Vi behöver stärka offensiven ytterligare. Intensiteten och effektiviteten ska upp. Dessutom krävs det att vi är solida i defensiven, det är ett oomkullrunkeligt faktum att vi behöver prioritera rätt.

Grundseriematcherna mellan de båda lagen var täta historier, som ofta slutade med bortaseger. För Söderströms del får den trenden gärna hålla i sig idag och tränaren ger senaste nytt från Oskarshamnslägret.

- En bra träning på måndagsmorgonen, med breda leenden och rätt attityd, gör att vi verkligen ser fram emot den här matchen.

Läget i lagen:
Precis som tidigare i slutspelsserien saknar Karlskoga en trio bestående av Jens Skålberg, Martin Thelander och Johan Nilsson. Fredrik Höggren har däremot tillfrisknat och finns med i kvällens matchtrupp. Vad gäller målvaktsposten får Emil Kruse fortsatt förtroende.

Hos gästande Oskarshamn har Alexander Younan vänt tillbaka till Frölunda, samtidigt som Manuel Ågren alltjämt går skadad. I övrigt kan tränare Söderström matcha starkast möjliga lag.

Notera att:
* Tre av lagens fyra drabbningar i grundserien slutade med bortaseger, där Oskarshamn hade fördelen av 3-1 i matchvinster.
* Karlskogas Erik Thorell delar poängligaledningen i slutspelsserien, med två mål och två assist.
* Karlskoga har effektivast av alla lag i slutspelsserien med mål på 11,43 % av sktoten.

Läs också:
Karlskogas hemsida inför matchen
Oskarshamns hemsida inför matchen