{!D}

VÄRT ATT VETA

{!A}

» Kvartsfinalen spelas i bäst av fem matcher där vinnaren går vidare till semifinal!

» Det var inte mycket snack om saken i måndags när AIK vann den första kvartsfinalmatchen med 5-1.

» Albin Lundin svarade för ett mål och två assist i förra matchen och han har nu gjort poäng i sex raka matcher.

» "Det var en bra start. Vi var lite spända i första minuterna innan vi gjorde mål, men sedan förflyttade vi pucken bra, hade bra passningsspel och hittade den där spelglädjen som vi vill ha", säger Timrå-tränaren Fredrik Andersson till hockeypuls.se om den första matchen.

» "Vi hade inte mycket att säga till om, tyvärr", säger AIK-tränaren Anton Blomqvist om första matchen.

{!B}

» Den första matchen blev en riktig holmgång. Björklöven ledde med både 2-0 och 3-1 men Mora kom ikapp och det var 3-3 efter tre perioder. I början av den fjärde perioden avgjorde Mora genom backen Kristoffer Gunnarsson. Dalalaget har därmed 1-0 i matcher.

» Det var inget hårt skott, men sen ser det ut som ett den styrs nånstans. Det var skönt att se den gå in i alla fall. Framför allt att kunna avgöra tidigt. För det tar på krafterna att spela långa matcher", sa segerskytten Kristoffer Gunnarsson till dt.se om sitt avgörande mål.

» Björklövens Axel Ottosson har gjort mål i tre raka hemmamatcher.

» Moras Lukas Wernblom har gjort mål i tre raka matcher.