Poängkungen bakom Södertäljes seger
Publicerad: 2019-01-09
Nicolai Meyer låg bakom tre av fyra mål när Södertälje hemmabesegrade serieettan Oskarshamn.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Nicolai Meyer fortsätter att ösa in poäng. Forwarden har gjort 42 poäng den här säsongen och toppar poängligan i HockeyAllsvenskan med fem poängs marginal.

Dansken låg bakom tre av fyra mål och spelade en avgörande roll när Söderälje 4-2-vann mot serieettan Oskarshamn.

Meyer fanns med i förarbetet till Christopher Liljewalls 1-0-mål i powerplay i den första perioden, och sköt sedan både 2-1 och 3-2 (i powerplay och via en motståndarskridsko och in i mål) i den tredje perioden där det andra målet kom att bli matchvinnande.

Liljewall stängde sedan tillställningen genom att skicka in 4-2 i tom bur med sitt andra mål för kvällen. Det precis efter att Alexander Sahlin i målburen svarat för en kanonräddning i Oskarshamns kvitteringsjakt.

Sahlin har storspelat på sistone och gjorde en ny fin match. Han räddade 32 av 34 skott och noterade en räddningsprocent på 94,1 %.

SSK har sex segrar på de åtta senaste matcherna och tre raka vinster i Scaniarinken.

Oskarshamn åkte på andra raka bortaförlusten.