Bobo Simensen blir ny huvudtränare i AIK

17 november 2019 14:10

AIK ändrar på ledarsidan. Jussi Salo försvinner som huvudtränare och ersätts av Bobo Simensen.


Sist i HockeyAllsvenskan och nio raka förluster.

Det gör att AIK ändrar om i ledarstaben. Jussi Salo entledigas som tränare och ersätts av Bobo Simensen.

61-åringen varit huvudtränare i klubben tidigare, och på allsvensk nivå har han även varit tränare i Rögle, Malmö och Almtuna.

– Vi behöver få tillbaka tron, spelglädjen och energin i gruppen. Vi måste bryta denna förlusttrend och därefter blicka framåt och ta oss upp på säker mark till en början, säger AIK-sportchefen Anders Gozzi och till klubbens hemsida.

– Bobo har varit i AIK tidigare och har ett stort hjärta för klubben med ett stort engagemang och bra karaktär. Egenskaper som vi tror är bra i detta utsatta läge vi befinner oss i. Han gillar även denna typ av utmaning, är en stor vinnarskalle och har gjort bra i från sig tidigare i liknande situationer. Han kom bland annat in säsongen 04/05 och tog tillbaka AIK till Allsvenskan efter en tuff start på säsongen.

Simensen:

– Jag har varit AIK:are sedan barnsben och det är en stor grej att komma tillbaka. Jag vet att det kommer blir tufft men det finns bra kvalité i spelarna, men laget har inte fått ut sin fulla potential. Min uppgift blir att få spelarna att inse det och skapa ett enkelt spel som gör att vi kan börja vinna matcher.

Läs mer på AIK:s hemsida