Matchguide: Ettan mot tvåan i en publikfest

2 mars 2016 10:00

Slutspelsserien brakar igång med match mellan förstaseedade Oskarshamn och andraseedade Leksand inför storpublik i Be-Ge Hockey Center.


Match:
2/3 19.00 Oskarshamn - Leksand, Be-Ge Hockey Center

Sändning:
C More Hockey, cmore.se

Under onsdagskvällen drar Slutspelsserien igång - sex lag gör upp om en plats i Playoff.

Lagen har fått med sig bonuspoäng beroende på placering i HockeyAllsvenskan, och i öppningsomgången ställs förstaseedade Oskarshamn, tre poäng, mot andraseedade Leksand, två poäng, inför förväntad storpublik i Be-Ge Hockey Center.

– Det är klart att vi är taggade och sugna, säger Oskarshamns tränare Fredrik Söderström till klubbens hemsida och medger att laget går in som favorit i serien med tanke på sina tre bonuspoäng.

– Det är klart, vi har ju också tre hemmamatcher. Vi har förtjänat det utgångsläget. Men vi gör klokt i att förstå att detta är en nystart och att det vi gjort innan inte räknas längre.

Söderström tror på en annan typ av hockey än i HockeyAllsvenskan.

– Det tror jag i viss mån, det blir lite mer slutspelskaraktär. Tätare och tuffare. Mindre utrymme att frifräsa, utan man måste vara skärpt i sin helhet. Vi måste förstå att spelet kommer kryddas av mer fysik, detta är inga trötta matcher i november utan do or die i tio dagar, säger han men menar att IKO inte kommer gå ut och smälla på:

– Jag tror inte vi vinner på att gå ut och leka Rambo, det är inte vår grej. Vi ska spela på samma sätt som innan, men addera ännu mer glöd och passion. Jag är inte ett dugg orolig över att vi inte kommer jobba hårt, men det gäller att hitta en balans mellan hjärta och hjärna.

Oskarshamn har mött Leksand fyra gånger i vinter och vunnit tre av matcherna.

Leksand är i bra form med fyra segrar på de fem avslutande matcherna i HockeyAllsvenskan, med målkalaset och 10-4-vinsten mot Björklöven som pricken över i.

– Vi kan ju börja med att säga att det var väldigt skönt att studsa tillbaka mot Björklöven, då vi inte gjorde någon bra match mot Västerås på fredagen. Fantastiskt härligt att få göra fyra mål i powerplay och dessutom hade vi många olika målskyttar, säger assisterande tränaren Gereon Dahlgren till Leksands hemsida, och han ser fram emot IKO-matchen:

– Vi måste fortsätta spela den hockey vi gjort under en lång tid, undantaget Västeråsmatchen. Med bra fart och bra passningsspel. Den som lägger ner lite extra kommer att vinna matchen. Det gäller att du vill vinna din kamp där ute. Det ska blir grymt kul, vi är superladdade

Läget i lagen: Oskarshamn har tillgång till alla spelare.

– Vi står inte rumpan bar om någon går sönder, det är ett bra utgångsläge, säger Fredrik Söderström till Oskarshamns hemsida.

Leksand har inte delgett läget i laget, men Simon Erlandsson, Matias Lassen, Martin Grönberg och Oskar Lang spelade inte mot Björklöven. Sedan tidigare saknas långtidsskadade Fredrik Forsberg.

Notera att: * Leksands Viktor Amnér har gjort mål i tre raka matcher.
* Leksands Johan Olofsson har gjort poäng i fem raka matcher.
* Oskarshamns Mitch Wahl vann HockeyAllsvenskans skytteliga med 27 pytsar.

Läs också:
Oskarshamns hemsida inför matchen
Leksands hemsida inför matchen