Guldtröjan 2019: Här är alla vinnarna!

11 maj 2019 10:00

För tredje året i rad har årets prestationer i HockeyAllsvenskan belönats med Guldtröjan som delas ut i elva olika kategorier. Här är alla vinnarna 2019!


Guldtröjan 2019 delas ut i elva olika kategorier där fansen, spelarna och en jury samsas om att dela ut priserna. Prestationerna som bedöms baseras på HockeyAllsvenskan (inte efterföljande kval).

Här är vinnarna 2019:

Årets MVP: Samuel Ersson, Västerås
Guldtröjan för Årets Mest Värdefulla Spelare, MVP, i Guldtröjan 2019 syftar till att belöna den spelare som under säsongen enskilt gjort störst skillnad för sitt lags prestationer och resultat. Priset utses av spelarna i HockeyAllsvenskan.

Årets Målvakt: Samuel Ersson, Västerås
Guldtröjan för Årets Målvakt syftar till att belöna den målvakt som under säsongen enskilt gjort störst skillnad för sitt lags prestationer och resultat. Priset utses av HockeyAllsvenskans expertjury.

Årets Back: Oskar Nilsson, Oskarshamn
Guldtröjan för Årets Back syftar till att belöna den back som under säsongen enskilt gjort störst skillnad för sitt lags prestationer och resultat. Priset utses av HockeyAllsvenskans expertjury.

Årets Forward: Nicolai Meyer, Södertälje
Guldtröjan för årets forward syftar till att belöna den forward som under säsongen enskilt gjort störst skillnad för sitt lags prestationer och resultat. Priset utses av HockeyAllsvenskans expertjury.

Årets Poängkung: Nicolai Meyer, Södertälje
Guldtröjan för Årets Poängkung tilldelas den som under grundserien gjort flest poäng (mål + assist) i HockeyAllsvenskan.

Årets Skyttekung: Nicolai Meyer, Södertälje
Guldtröjan för Årets Skyttekung tilldelas den som under grundserien gjort flest mål i HockeyAllsvenskan.

Årets Iskung: Tobias Enström, MODO
Guldtröjan för Årets Iskung tilldelas den spelare som under HockeyAllsvenskans grundserie haft mest speltid. Priset syftar till att belöna den som jobbat hårt, hållit sig skadefri och uppenbarligen varit nyttig och kontinuerlig för det egna laget.

Årets Mål: Johan Porsberger, Leksand
Guldtröjan för Årets Mål röstas fram av fansen och tilldelas den spelare som gjort det absolut snyggaste målet under HockeyAllsvenskans grundserie.

Årets Räddning: Axel Brage, Leksand
Guldtröjan för Årets Räddning tilldelas den målvakt som stått för den vassaste räddningen under HockeyAllsvenskans grundserie. Årets räddning röstas fram av fansen.

Årets Fans: Leksand
Guldtröjan för Årets Fans röstas fram av spelarna i HockeyAllsvenskan. Priset syftar till att belöna det lag vars fans bidragit med stöd, god stämning, tifon och annat som uppskattas av spelarna i ligan.

Årets Domare: Johan Nordlöf
Guldtröjan för Årets Domare syftar till att belöna den huvuddomare som spelarna i ligan anser har varit bäst under säsongen.