Försäsong: Johnson matchhjälte för MODO
Publicerad: 2018-08-28
Jonathan Johnson sköt det avgörande målet med minuten kvar att spela och blev därmed hjälte när MODO besegrade Skellefteå. I övrigt ikväll så vann Tingsryd mot Västerås.

MODO VANN EFTER SENT AVGÖRANDE

MODO ledde med 3-1 mot Skellefteå men tappade till 3-3, men fick ändå sista ordet och vann till slut med 4-3.

Det var MODO:s första seger under försäsongen efter förluster mot Timrå och Björklöven.

Det avgörande målet skickades in av Jonathan Johnson och kom med bara dryga minuten kvar att spela. Efter vackert spel i powerplay så kunde centern direktskjuta in vinstmålet.

Johnson - invärvad från Troja till den här säsongen - satte även 3-1-målet i matchen. MODO fick också mål från Henrik Björklund och Daniel Sylwander.

WILLIAMSSON HÖLL NOLLAN I SEGER

Nyvärvade målvakten Tex Williamsson var omutbar i Tingsryds kasse mot Västerås. 27-åringen räddade 19 skott, höll nollan och ledde Taif till en 2-0-seger.

Det var mållöst i två perioder innan Oscar Holst i inledningen av den tredje perioden tryckte in den matchvinnande 1-0-pucken.

Filip Owesson stängde sedan matchen med sitt 2-0-mål i tom bur bara 30 sekunder från slutsignalen.

Tingsryd är därmed alltjämt obesegrade under försäsongen med tre raka segrar.

Samuel Ersson vaktade buren för Västerås och svarade för 24 räddningar.