Försäsong: Mårtensson avgjorde för Almtuna

31 augusti 2018 22:30

Tony Mårtensson sköt det avgörande målet när Almtuna slog tillbaka Pantern. I övrigt så vann även MODO, Västerås och Västervik under fredagskvällen.


ALMTUNA VÄNDE OCH VANN

Almtuna låg under med 1-2 i den tredje perioden mot Pantern, men kunde via tre raka mål vända och vinna och därmed ta försäsongens första seger.

Backen Adam Thilander - tillbaka i svensk hockey efter tid i de kanadensiska juniorligorna - hade stor del i vändningen. Han kvitterade själv till 2-2 och fanns sedan med i förarbetet till Tony Mårtenssons matchvinnande 3-2-puck.

Alexander Lunsjö spikade sedan slutresultatet till 4-2.

Almtuna fick också mål från Oscar Milton som låg bakom 1-1-kvitteringen i mittperioden.

– I tredje tar vi över. Det är vår period. Då känns det som pantern mattades lite och vi växlade upp med ett högt tebo blir än noggrannare med pucken och rakare i spelet och passningar. Det leder ju till mål i slutänden. Det är en viktig seger för grabbarna och en bra start på roadien, säger tränaren Martin Gudmunsson till Almtunas hemsida.

Pantern åkte på fjärde raka förlusten under försäsongen. Lagets tröstmål gjordes av Lukas Haudum och Erik Nyström.

» Läs mer på Almtunas hemsida

WERNBLOM AVGJORDE FÖR MODO

MODO besegrade Skellefteå senast, och följde upp det med en ny skalp genom att 4-3-vinna mot Mora i SCA-cupen.

MODO, med debuterande Tobias Enström i uppställningen, spelade till sig en 3-1-ledning efter mål från Magnus Häggström, Tim Wahlgren och Patrik Karlkvist, men Mora kom tillbaka och kvitterade till 3-3.

Då, mitt i den tredje perioden, klev Lukas Wernblom fram och avgjorde med sitt 4-3-mål.

– Det var mycket känslor men en rolig match att spela. Vi sa att skulle gå ut och köra och inte tänka så mycket, och det fungerade bra, säger Patrik Karlkvist till Hockeypuls livesändning.

» Highlights
» Läs mer på MODO:s hemsida

DAHLBOM HÖLL NOLLAN FÖR VÄSTERÅS

Marcus Dahlbom var strålande när Västerås gick upp i HockeyAllsvenskan i våras. Keepern leverar under den här försäsongen också och motade samtliga 24 skott mot sig när västmanlänningarna 2-0-vann hemma mot Södertälje.

Framåt var det två nyförvärv som producerade och målen kom först i den tredje perioden.

Hemvändaren Lukas Zetterberg pricksköt in 1-0 och Västervik-tillskottet Kalle Östman kunde efter en rörig situation framför mål skyffla in 2-0-pucken.

– Tredje perioden kliver vi in och gör det väldigt bra och vinner till slut rättvist, säger tränaren Thomas Paananen till Västerås hemsida.

Västerås har därmed vunnit fyra av sina sex försäsongsmatcher hittills medan Södertälje bara vunnit en av fem matcher.

» Läs mer på Västerås hemsida
» Läs mer på Södertäljes hemsida

KLAR SEGER FÖR VÄSTERVIK

Idag drog Sandström Trophy igång i Plivit Trade hallen och värdlaget Västervik inledde med en övertygande 6-1-seget mot Tranås.

Gästerna tog förvisso ledningen med 1-0, men därefter handlade det mesta om Västervik.

Emil Alba kvitterade till 1-1 i den första perioden, sedan kom segerrycket i mittakten där Västervik gjorde tre snabba mål genom Kim Johansson, Jens Holmström och Andreas Frisk.

Alba satte sedan ytterligare ett mål innan Filip Suchý avslutade målskyttet.

– Första delen var inget bra, men vi kom igång allt eftersom. Vi var inte nöjda efter den första perioden och då tryckte vi på lite saker. Jag tycker att vi tar tag i det och gör som vi ska efter sju, åtta minuter av den andra perioden. Då visar vi upp lite bättre spel och go, säger tränaren Mattias Karlin till dagensvimmerby.se.

Imorgon ställs Västervik mot Vimmerby.

» Highlights
» Läs mer på Västerviks hemsida

BJÖRKLÖVEN FÖLL EFTER ÖVERTID

SCA-cupen pågår i Sundsvall och Björklöven hämtade upp ett 1-4-underläge till 4-4-läge mot Timrå, men föll till slut efter övertid sedan Rikard Palmberg, ifjol i Vita Hästen, avgjort matchen.

Sebastian Selin gav Löven en tidning ledning, men sedan gjorde Timrå alltså fyra raka mål och hade en tremålsledning efter halva bataljen. Kristoffer Söder och Mattias Granlund reducerade för Umeå-laget i mittperioden, innan Oskar Stål Lyrenäs kvitterade mitt i tredje perioden.

Björklöven vann skotten med 31-29 och hade - fem insläppta mål till trots - bra målvaktsspel från Mattias Pettersson.

– Jag tycker att vi gör ett bra jobb, Mattias (Pettersson) var fantastisk och såg bra ut och räddade oss några gånger, säger tränaren Joakim Fagervall till hockeypuls.se.

» Highlights
» Läs mer på Björklövens hemsida

DAGENS MATCHER
Pantern - Almtuna 2-4
Björklöven - Timrå 4-5 (OT)
Mora - MODO 3-4
Västerås - Södertälje 2-0
Västervik - Tranås 6-1

» Försäsong 2018