Inside: "En vinst från att bli bäst någonsin"
Publicerad: 2020-12-29
Vad hände i ligan den gångna veckan? Inside HockeyAllsvenskan ger dig det hetaste, bästa, konstigaste och mest speciella från den senaste tiden i Sveriges mest underhållande liga.

RUBRIKERNA

{!B}

En vinst från att bli bäst

I söndags så vaktade Erik Hanses buren när Almtuna slog tillbaka Väsby och det innebär att 30-åringen tog sin 156:e vinst i HockeyAllsvenskan. Därmed tangerade han det allsvenska rekordet som är satt av Jonas Fransson. En vinst till innebär således att Hanses kliver upp som den vinstrikaste målvakten någonsin i ligan. Visst fixar han det…?

{!C}

Timrå i suverän serieledning

Timrå har vunnit arton av de nitton senaste matcherna och vann toppmatchen mot serietvåan Björklöven med 3-2 i helgen. Det innebär att Timrå nu toppar HockeyAllsvenskan med hela tolv poängs marginal, och då har man ändå spelat en match mindre än tvåan Löven. I år spelas inte HockeyAllsvenska Finalen, men en förstaplats i tabellen innebär hemmaplansfördel i hela vårens slutspel.

{!D}

Ny ryss i HockeyAllsvenskan

Ryska spelare tillhör sannerligen inte vanligheterna i HockeyAllsvenskan och sedan 2005 har bara fem (!) ryssar spelat i ligan. Tre av dem har huserat i ligan de två senaste åren. Nikolai Belov har spelat både i fjol och i år, Nikolai Skladninchenko lirade några matcher förra året och nu har Väsby gjort klart med Pavel Gogolev som gjorde debut i söndags. De två övriga? Slava Trukhno och Dmitri Naumov.

{!E}

William Fällströms häftiga debut

Två dagar innan jul valde William Fällström att lämna Tingsryd av familjeskäl. I lördags kväll blev centern klar för spel i Vita Hästen och redan dagen efter gjorde han debut i sin nya klubb - och det slutade på bästa sätt. Vita Hästen vann och Fällström målade direkt när han satte en puck i den tredje perioden.

{!F}

Tvillingsbröderna återförenas

Det vimlar inte av tvillingar genom åren i HockeyAllsvenskan. Några har vi sett och Oscar och Victor Ahlström är bland de mest kända. Nu får vi se ett nytt tvillingpar - och ett interantionellt sådant. På julafton meddelade Västervik att klubben plockar in Connor Jones, tvillingbror till lagets Kellen Jones, och de kanadensiska bröderna återförernas därmed.

**

BILDERNA

{!G}

{!H}

{!I}

{!J}

{!K}

**

VECKANS…

{!A}

Jonas Gustavsson