Försäsong: KHK och TAIF fortsatt vinnare

4 september 2018 21:50

Karlskrona och Tingsryd vann sina försäsongsmatcher under tisdagen - och båda lagen är därmed alltjämt obesegrade i höst.


FJÄRDE RAKA FÖR KARLSKRONA

Karlskrona fortsätter att vinna under försäsongen och är alltjämt obesegrade. Fjärde raka segern kom efter att seriekonkurrenten Västervik slagits tillbaka med 3-2.

Det stod 1-1 efter den första perioden - sedan startade KHK sitt segerryck.

Nye lagkaptenen Marcus Paulsson tog tillvara på ett Västervik-misstag i mittzon och skyfflade in 2-1-målet i den andra perioden, och i den tredje akten så utökade Daniel Norbe till 3-1 med ett tungt skott i krysset.

Karlskronas första mål gjordes av August Nilsson.

– Det är bra att vinna och det var kul att se så många som vågade spela frejdigt framåt. Sen är vi naiva bitvis, när vi chansar i spelet. Vi har ett antal crosspassningar som leder till bjudningar för Västervik, säger tränaren Ove Molin till blt.se.

Västervik fick sina tröstmål genom Darren Nowick och Philip Rondahl.

» Highlights
» Läs mer på Karlskronas hemsida
» Läs mer på Västerviks hemsida

ÖHRN ORDNADE FEMTE RAKA

Precis som Karlskrona så vägrar Tingsryd att förlora under försäsongen. Femte raka segern kom efter en 3-1-viktoria mot HockeyEttan-laget Kallinge/Ronneby.

Daniel Öhrn klev fram som den stora matchvinnaren. Den 25-årige centern sköt både 1-0 och 2-1 för Tingsryd - där det andra målet alltså blev matchvinnande.

Charlie Dodero avrundade sedan målskyttet med sin 3-1-kasse.

– Det var en fartfylld match och vi förde spelet, men ibland höll vi i pucken lite för mycket och blev ineffektiva. Men på det stora hela är jag nöjd med vår insats, säger tränaren Per Ljusteräng till smp.se.

TAIF har Rögle och Oskarshamn kvar att möta under försäsongen.

DAGENS MATCHER
Karlskrona - Västervik 3-2
Tingsryd - Kallinge/Ronneby 3-1

» Försäsong 2018