Publicerad: 2021-08-19
Felix Olsson slog till med ett hattrick när Södertälje slog tillbaka Västerås. Samtidigt så tog HV71 en övertidsseger mot Linköping medan AIK föll i sin försäsongspremiär mot Brynäs.

Södertälje - Västerås 4-3

Felix Olsson hade show när Södertälje slog tillbaka Västerås med 4-3.

Centern, som värvats in från Tingsryd till i år, slog till med ett hattrick. Han satte 1-0 i början av matchen och skickade sedan in både 3-3 och 4-3 i slutperioden, och de två sista kassarna avgjorde alltså tillställningen.

Nikita Tolopilo vaktade SSK-buren och motade 28 av 31 skott och noterade en räddningsprocent på 90,3 %.

Målskyttar Södertälje: Felix Olsson 3, Andreas Hjelm
Målskyttar Västerås: Jesper Johansson, Daniel Gunnarsson, Alexander Rauchenwald

HV71 - Linköping 2-1 (OT)

HV71 slog tillbaka Linköping med 2-1 efter övertid på hemmaplan.

Jonathan Davidsson matade in 1-0 mitt i den tredje perioden men några minuter senare så kvitterade LHC. Matchen gick till övertid och där avgjorde Chad Billins efter en dryg minut med ett mål i powerplay.

HV71, som hade Filip Larsson i målet, vann skotten med 32-20.

Målskyttar HV71: Jonathan Davidsson, Chad Billins

Brynäs - AIK 4-2

AIK förlorade försäsongspremiären mot Brynäs med 4-2.

Brynäs hade 2-0 efter halva matchen men AIK kom ikapp via dubbla powerplay-mål. Max Gerlach (eller var det Alexander Deilert?) satte 1-2 med sju sekunder kvar av mittperioden och efter en dryg minut av den tredje perioden så gjorde Gerlach även 2-2. Brynäs gjorde 3-2 genom John Nyberg med knappa sju minuter kvar innan 4-2-pucken trillade in i slutminuterna.

Pavel Khomchenko vaktade AIK-buren och motade 32 av 36 skott.

Målskyttar AIK: Max Gerlach 2