Timrå hakar på i toppen efter vändning och seger mot Vita Hästen
Publicerad: 2016-10-15

Efter en rasande inledning drog gästande Vita Hästen på sig alltför många utvisningar och Timrå kunde vända och vinna matchen och laget vägrar släppa iväg Västervik i toppen av tabellen.

Det var Vita Hästen som trummade på mest i inledningen av matchen, laget sköt friskt mot Adam Ohre i hemmakassen och skapade oreda för försvararna. Timrå drog på sig en hel del utvisningar och ett tag hade gästerna spel fem mot tre i en och en halv minut, men lyckades då inte få in pucken. Målet gjorde i stället Vita Hästen i spel fem mot fem i den andra halvan av öppningsakten. Tobias Liljendahl noterades för målet som assisterades av Jesper Samuelsson.

I den andra perioden var det Vita Hästen som drog på sig utvisningar och laget verkade vara pressat. Efter 12 minuter samlades laget i en time out, men bara sekunder därefter kunde Timrå kvittera efter mål av Johan Persson. I slutet av perioden gjorde Ludvig Nilsson dessutom 2-1 för Timrå i numerärt överläge och förutsättningarna hade svängt inför den tredje perioden.

Det blev ytterligare en hel del utvisningar för Vita Hästen i den sista perioden och när laget som bäst behövde pressa för att få in kvitteringen tvingades man spela tre mot fem under en halvminut. I spel fyra mot fem chansade gästerna på att plocka målvakten och i tom kasse kunde Andreas Stene sätta Timrås 3-1, vilket också blev slutresultatet.

Matchstatistik Timrå-Vita Hästen 3-1

Matchens höjdpunkter i videoformat kommer att finnas tillgängliga imorgon klockan 07.00 på HockeyAllsvenskan Play.