Profilerna: "Han har det där lilla extra"

27 augusti 2019 13:00

#14lag14analyser: Vem får sitt genombrott? Vem vinner poängligan? Karlskrona-tränaren Phil Horsky lyfter fram profiler inför säsongen.


Karlskoga-tränaren Phil Horsky om...

... tre nyförvärv som vi ska ha koll på?

– Dylan Zink från Sparta. Han är en skridskostark back med mycket hockey-IQ. Han kommer att bli viktig för oss.

– Philip Rondahl från Västervik. Han spelar som en klassisk center och tar mycket ansvar i egen zon. En bra och gedigen spelare.

– Målvakterna Arvid Ljung från Almtuna och Marcus Hellgren från Vita Hästen. Det är två ganska lika målvakter och vår målvaktstränare Timo Leinonen har bara positiva saker att säga om dem. Båda har tekniken och skallen och gillar att tävla.

... vem får sitt genombrott i år?

– Jesper Persson som vi plockat in från Fagersta. Han har mycket hockey i sig. Han har inte fått ut det tidigare i karriären men det kan vara dags nu. Han är ödmjuk, smart och mottaglig för allt nytt. Han kan ta ett stort kliv i år.

... vem är mest underskattad i ditt lag?

– Ludvig Jardeskog som vi tagit in från Vimmerby. Han är rejäl och stämplar in varje dag. Han gör sällan en dålig träning eller en dålig match. Han gör alltid grovjobbet och kräver aldrig ens en klapp på axeln.

... vem vinner poängligan i Karlskrona?

– Niklas Johansson. Han har det där lilla extra, inte minst i powerplay. Han har både spelsinnet och touchen i handlederna. Han kommer jobba stenhårt för oss. Jag hoppas också att Viktor Liljegren ska göra en del poäng för oss.

» #14lag14analyser