Profilerna: "Finns inte många med den nivån"

23 augusti 2019 13:00

#14lag14analyser: Vem får sitt genombrott? Vem vinner poängligan? Björklöven-tränaren Joakim Fagervall lyfter fram profiler inför säsongen.


Björklöven-tränaren Joakim Fagervall om...

... tre nyförvärv som vi ska ha koll på?

– Joe Cannata från Utah. Han är en målvakt som har det här lugnet som man vill se. Han skapar trygghet med sitt lugna spel. Han är inte spektakulär, han står där och räddar puckar bara. Han är också bra i spelet med klubban.

– Alexander Deilert från AIK. Det är en otroligt skicklig back och det finns inte många med den nivån i sitt spel i den här ligan. Han är djärv i spelet och vågar göra saker. Han är även bra i spelet utan pucken. Han har varit länge i ligan och har bra rutin.

– David Lindquist som inte är ett nyförvärv till i år, men som kom tillbaka under säsongen ifjol och som är med från start i år. Han är en otroligt skicklig spelare som var lite kantstött när han kom tillbaka från Luleå. Året innan han försvann var han otroligt viktig för vårt lag. Om man tycker att han håller hög klass i offensiven så ska man veta att han håller otrolig klass i defensiven. En tjurskallig spelare som verkligen gör jobbet.

... vem får sitt genombrott i år?

– Pontus Andreasson. Han vill verkligen framåt och det syns på honom. Han är en tekniskt skicklig spelare som är bra på skridskorna. Trots sin ålder spelar han ett moget spel.

... vem är mest underskattad i ditt lag?

– Alexander Wiklund får inte så många rubriker. Det är en spelare som betyder mycket för gruppen. Han följer systemet vi ska spela, blockar skott och gör skitjobbet. Han driver laget både på isen och när det gäller fysträningen.

... vem vinner poängligan i Björklöven?

– Det får gärna bli Justin Crandall.

» #14lag14analyser