Matchguide: Poängkungen borta från spel

19 september 2015 10:00

Sundsvall ställs ikväll mot AIK med nedsläpp 18.40. Till matchen tvingas dock hemmalaget klara sig utan Viktor Hertzberg, som har drabbats av en axelskada.


Match:
19/9 18.40 Sundsvall-AIK, Sundsvall Energi Arena

Sändning:
cmore.se

Sundsvall föll i torsdags med klara 4-1 mot Tingsryd. En stor orsak till nederlaget var lagets många utvisningar.

- Vi började de första 2,5 minuterna på ett bra sätt med att sätta press, men så tog vi den första utvisningen. Totalt har vi åtta utvisningsminuter som vi städar av på elva minuter, det är klart att det skapar problem. Deras första mål kommer också direkt efter det, vilket är tungt, summerar Göran Tärnlund för klubbens hemsida.

Nu blickar man dock framåt mot en ny match, återigen hemma i Sundsvall Energi Arena. AIK kommer på besök, ett lag man redan bekantat sig med på försäsongen. Tärnlund pekar ut Oscar Steen och Robin Kovacs som gästernas främsta hot.

- Det är skickliga spelare framåt, vilket de visat inte minst i power play, både under försäsongen och nu i serien. Där har vi något att se upp med.

För Sundsvalls del kommer man till spel med ett tungt avbräck. Viktor Hertzberg utgick mot Tingsryd med en axelskada. Nu står det klart att lagets notoriske poänggörare blir borta från spel i uppemot tre månader.

- Vi kan tyvärr inte räkna med honom på länge. Axeln gick ur led, vilken de inte fick tillbaka på plats utan först uppe på sjukhuset. Det tog väldigt illa, berättar Tärnlund.

Läget i lagen:
Viktor Hertzberg skadade axeln i torsdags och blir borta i två till tre månader. I övrigt rapporterar inte Sundsvall om några avbräck.

AIK har inte delgett läget i laget.

Notera att:
* Skadade Fredrik Hertzberg gjort fem poäng på tre matcher.
* AIK:s Malte Strömvall var stekhet senast med två mål.

Läs också:
Sundsvalls hemsida inför matchen
AIK:s hemsida inför matchen