Inside: "Profilen gjorde succé i C More"
Publicerad: 2020-11-17
Vad hände i ligan den gångna veckan? Inside HockeyAllsvenskan ger dig det hetaste, bästa, konstigaste och mest speciella från den senaste tiden i Sveriges mest underhållande liga.

RUBRIKERNA

{!B}

NHL-stjärnan stal showen

"Tjena, gubbe!". Veckans hetaste snackis var så klart David Pastrnaks framträdande i C More där han tog mikrofonen och körde en intervju med kompisen Lucas Carlsson i direktsändning. Klippet blev viralt, och alla snackade om Pastrnak - som slog igenom som junior med Södertälje i HockeyAllsvenskan och som numera är en av NHL:s främsta forwards. Har tjecken månne en framtid som teve-profil?

{!C}

Patrik Karlkvists comeback-succé

Patrik Karlkvist är tillbaka i MODO igen och har fått en flygande start på sin comeback i nygamla klubben. Forwarden har gjort mål i båda sina matcher - båda efter kyliga avslut i frilägen - och har producerat totalt fem poäng på två kamper. Ett par av assisten har också varit riktigt läckra. Karlkvist, trea i HockeyAllsvenskans poängliga ifjol, har hittat fin kemi med Aleksi Heponiemi direkt, och den duon leder just nu MODO-offensiven.

{!D}

Marcus Erikssons återkomst

Marcus Eriksson är tillbaka i HockeyAllsvenskan igen! 35-åringen, som är en av Vita Hästens största spelare genom alla tider, valde att trappa ner med Guts i division två den här säsongen, men kommer nu in på lån i Vita Hästen fram till nyår. Forwarden är HockeyAllsvenskans näst främsta poängplockare sedan 2014 och fram till nu (bara Patrik Karlkvist är vassare), och Eriksson har bland annat gjort fyra raka säsonger med 40 poäng eller mer. Spelgeniet är också den fjärde bästa assistmakaren i HockeyAllsvenskan någonsin (delat med Mattias Beck).

{!E}

Framtiden för NHL-lånen

Hur blir det med NHL-lånens framtid i HockeyAllsvenskan? Det är en av de största snackisarna just nu. Rasmus Asplund (Västerås), Isac Lundeström (Timrå) och Jesper Boqvist (Timrå) har redan lämnat sina klubbar, samtidigt som Oskar Steen (Björklöven), Carl Grundström (Björklöven) och Axel Jonsson-Fjällby (Västervik) blir kvar tills vidare. Det är ännu inte spikat när eller om NHL startar igen.

{!F}

Alla uppskjutna matcher

Förra veckan innebar ett stort gäng uppskjutna matcher i HockeyAllsvenskan till följd av misstänkta eller konstaterade covid 19-fall i flera allsvenska lag. Totalt har tretton matcher skjutits på framtiden och där några av dem fått nya speldatum, dock inte alla.

**

BILDERNA

{!G}

{!H}

{!I}

{!J}

{!K}

{!L}

**

VECKANS…

{!A}

Jonas Gustavsson