Profilerna: "Vill vara en ledande spelare"

6 september 2019 09:00

#14lag14analyser: Vem får sitt genombrott? Vem vinner poängligan? Timrå-tränaren Fredrik Andersson lyfter fram profiler inför säsongen.


Timrå-tränaren Fredrik Andersson om...

... tre nyförvärv som vi ska ha koll på?

– Jonathan Dahlén från San Jose Barracuda. Han är ju fantastisk. Han har viljan att tävla, göra mål och kliver fram när det ska avgöras. Han blir viktig för laget. Han har det där lilla extra och sprider glädje.

– Jens Lööke från Tucson Roadrunners. Jag gillar det jag sett av hans tid tillbaka i klubben. Han har visat att han vill vara en ledande spelare. Han har bra fart på isen och ett riktigt bra skott. Jag tror han kommer visa att han är en spelare som kan producera i år.

– Victor Brattström är inget nyförvärv, men kommer få en stor roll. Jag tror många underskattar vår målvaktssida. Jag är jättenöjd med honom. Jag tror han kommer spela i Nordamerika om några år. En lugn och trygg målvakt.

... vem får sitt genombrott i år?

– Det kan bli Léon Lerebäck. Jag tycker han startat bra. Han kommer från Frölundas organistion, är en stabil defensiv back som spelar tuff och rejält. Han ligger bra i positionsspelet. Jag tror han kan ta nästa kliv och överraska stort.

... vem är mest underskattad i ditt lag?

– Emil Berglund. Han är en kille som kommer till jobbet varje dag. Han driver laget i med- och motgång. Han täcker skott, gör skitjobbet i skymundan och är ingen som får de stora rubrikerna. Han är en viktig karaktär och borde få mer kredd för det han gör.

... vem vinner poängligan i Timrå?

– Jag måste säga Jonathan Dahlén.

» #14lag14analyser