Inside: "Succékedjan är återförenad"

10 november 2020 14:20

Vad hände i ligan den gångna veckan? Inside HockeyAllsvenskan ger dig det hetaste, bästa, konstigaste och mest speciella från den senaste tiden i Sveriges mest underhållande liga.


RUBRIKERNA

Succékedjans återförening

I veckan skrev talangfulla bröderna Jonathan Davidsson och Marcus Davidsson på för Västervik, där Jonathan lånas in från Ottawa Senators och där Marcus värvas in från Växjö. Två jättelöften i svensk hockey som återförenas med Axel Jonsson Fjällby, en trio som var otroligt bra i SHL med Djurgården för några säsonger sedan. Trion fick - så klart - spela tillsammans i fredags när bröderna Davidsson gjorde allsvensk debut. Hur bra blir den kedjan när den börjar komma igång...?

Timrås fortsatta segertåg

Timrås segertåg vägrar sluta att rulla. Den gångna veckan blev det tre nya segrar och nu har Timrå vunnit nio (!) raka matcher. Det trots att fixstjärnan Jonathan Dahlén alltså inte spelat med laget den gångna veckan eftersom han varit upptagen med spel i Tre Kronor - så det finns mer att ta av. Sebastian Hartmann och Isac Lundeström är två av lagets just nu hetaste spelare med poäng i nio respektive sex raka matcher.

Marcus Sörensens rekordjakt

Under måndagskvällen hade Vita Hästen-forwarden Marcus Sörensen chansen att tangera ett allsvenskt rekord. John Henrion sköt mål i åtta raka matcher 2014/15 och satte då ett nytt rekord, och inför gårdagens kamp mot Kristianstad så hade Sörensen gjort mål i sju raka matcher. Det blev dock ingen kasse för Sörensen som därmed stannade på sju raka målmatcher. Däremot gjorde han en poäng och förlängde sin poängsvit till tretton raka matcher. Frågan är dock om det blir någon ytterligare förlängd svit - Sörensen efteranmäldes nämligen till disciplinnämnden för en "checking to the head" efter matchen igår och riskerar en avstängning.

Ville Nieminens avhopp

För en vecka sedan meddelade Ville Nieminen att han hoppar av jobbet som huvudtränare i MODO. Anledningen? Han ansåg inte att han fått ut tillräckligt av laget och att processen gick för långsamt, och att han trodde att truppen behövde en ny röst. Tills vidare så har Pär Styf tagit över som huvudtränare, och han fick en smakstart i och med ett upphämtat underläge och en 4-3-seger efter övertid mot Södertälje.

Patrik Karlkvist in - Aaron Gagnon ut

En in och en ut - det var summeringen i MODO:s spelartrupp i veckan. Patrik Karlkvist blev äntligen officiellt klar för en comeback i MODO, och han blir så klart en förstärkning. 28-åringen svarade för 68 poäng på 52 matcher ifjol och kom trea i hela poängligan. Samtidigt tappar MODO centern Aaron Gagnon. Hans kropp håller inte och han har meddelat att han lägger ner karriären. Kanadensaren hann spela nio matcher i HockeyAllsvenskan.

Connor Ingram till Björklöven

Kevin Poulin är skadad och därför förstärker Björklöven truppen med målvakten Connor Ingram. Kontraktet är skrivet över resten av säsongen, men Nashville Predators kan kalla hem honom om eller när NHL drar igång. 23-åringen var med och spelade JVM med Kanada 2017 och har spelat allstar-matchen i AHL de två senaste åren. Ifjol spelade Ingram 33 matcher med Milwaukee i AHL där han släppte in 1,92 mål per match samt noterade en räddningsprocent på 93,3 %.

**

BILDERNA

**

VECKANS...