Försäsong: Västerås gjorde åtta (!) mål
Publicerad: 2020-09-23
Fyra försäsongsmatcher avgjordes under onsdagskvällen. Det blev segrar för Västerås, Väsby och Tingsryd samtidigt som Vita Hästen, Södertälje, Kristianstad och Västervik förlorade.

VÄSTERÅS VANN STORT

Västerås tog en storseger på onsdagskvällen när seriekonkurrenten Vita Hästen besegrades med hela 8-0.

Viktor Hertzberg sköt 1-0 i slutet av den första perioden, men det var i mittperioden som hemmamålen började rassla in på allvar. Det kom tre VIK-mål under första halvan av andra perioden, och innan periodsignalen gick så skickade Fredrik Johansson också in 5-0. I tredje perioden kom ytterligare tre VIK-mål.

Henrik Hetta och Rasmus Asplund var hetast hos västmanlänningarna. Båda spelarna noterade ett mål och tre assist. Emil Kruse vaktade VIK-buren och höll alltså nollan efter att ha motat 19 skott.

Målskyttar Västerås: Viktor Hertzberg 2, August Tornberg 2, Henrik Hetta, Alexander Younan, Fredrik Johansson, Rasmus Asplund

Målskyttar Vita Hästen: -

POWERPLAY NYCKEL FÖR VÄSBY

Väsby slog tillbaka Södertälje med 4-1 i Scaniarinken.

Powerplay var segernyckeln för gästerna. Sebastian Bengtsson, ifjol i just SSK, sköt 1-0 i fem mot tre i den första perioden, och i det efterföljande fem mot fyra-spelet så gjorde Elliot Lorraine 2-0. En bit in i den andra perioden så ökade Johannes Nilsson på till 3-0, även det målet i powerplay.

SSK reducerade genom Ludwig Blomstrand i slutakten, men hemmalaget kom inte närmare än så. Pontus Karlsson satte 4-1 i tom bur för Väsby.

Linus Ryttar vaktade gästernas målbur och gjorde en stormatch. Han motade 34 av 35 skott och noterade en räddningsprocent på 97,1 %.

Målskyttar Södertälje: Ludwig Blomstrand

Målskyttar Väsby: Sebastian Bengtsson, Elliot Lorraine, Johannes Nilsson, Pontus Karlsson

BACK AVGJORDE - PÅ STRAFF

Det blev en oväntad matchhjälte på ett oväntat sätt när Tingsryd 2-1-vann mot Kristianstad efter övertid.

Dryga minuten in i på övertiden så fick Tingsryd straff, och skickade fram backen Ludvig Claesson som straffskytt. Han gjorde inget misstag - och stänkte in 2-1 och fixade segern till smålännigarna.

Båda målvakterna svarade för fina insatser. Adam Åhman i hemmakassen motade 24 av 25 skott och noterade en räddningsprocent på 96,0 %, medan Calle Clang i KIK-buren stoppade 26 av 28 skott och noterade en räddningsprocent på 92,9 %.

Målskyttar Tingsryd: Hannes Johansson, Ludvig Claesson

Målskyttar Kristianstad: Malte Sjögren

VÄSTERVIK FÖLL EFTER ÖVERTID

Västervik föll mot Vimmeby med 4-3 efter övertid.

Det var underläge med 2-3 för Västervik i tredje perioden, men Jacob Bjerselius kunde kvittera till slut och det tog matchen till övertid. Där avgjorde dock Vimmerby genom förre Västervik-spelaren Pierre Gustafsson.

Detta var Västerviks första förlust under försäsongen. Innan idag hade laget tre raka vinster.

Målskyttar Västervik: Saku Kinnunen, Ludvig Jardeskog, Jacob Bjerselius