Veckans Femma: "Kedjan är glödhet"
Publicerad: 2020-12-14
Varje vecka så tar vi ut veckans femma i HockeyAllsvenskan och prisar de spelarna som varit hetast i ligan!

Tre lag spelade inte den gångna veckan, och spridningen på hur många matcher lagen spelade (en till tre) var bred, men här kommer ändå en veckans femma!

MÅLVAKT

Daniel Marmenlind, Västervik

Många lag spelade bara en match i veckan och många målvakter gjorde det bra, men Daniel Marmenlind får spaden eftersom han gjorde en av veckans bästa insatser i 3-2-segern efter övertid mot Almtuna. Marmenlind motade 30 av 32 skott och noterade en räddningsprocent på 93,8 %.

Bubblare: Connor Ingram, Björklöven; Tim Juel, Karlskoga; Jacob Johansson, Timrå

BACKAR

Per Svensson, Timrå

Timrå fortsätter att vinna matcher och Per Svensson fortsätter att vara en gigant i försvarsspelet (även om det blev en ödesdiger felpassning mot Karlskoga…). I tre matcher den gångna veckan levererade backbjässen ett mål och två assist och gick desssutom hela +5.

Jimmie Jansson, Västerås

Västerås hann med en match i veckan men fortsatte visa fin form genom att plocka tredje raka segern. Jimmie Jansson bidrog starkt i 6-2-viktorian mot Väsby med ett mål och en assist, sju skott på mål samt gick +2 - och var en av lagets bästa spelare.

Bubblare: Viktor Amnér, Mora

FORWARDS

Jonathan Dahlén, Timrå

Timrå är i galen form, men frågan är om inte Jonathan Dahléns poängform är än mer galen. Forwarden gjorde tio poäng (två mål och åtta assist) på veckans tre matcher och han toppar nu poängligan med sex poängs marginal, trots att han spelat nio (!) färre matcher än tvåan Henrik Björklund.

Albin Lundin, Timrå

Albin Lundin är navet i Timrås toppkedja med Jonathan Dahlén och Jens Lööke som just nu är glödhet. Centern, som fick sitt stora genombrott ifjol, sköt ett mål och noterade fem assist på tre matcher den gångna veckan. Han gick även +5.

Jens Lööke, Timrå

Ja, det är svårt att inte ta med även Jens Lööke även om det blir total Timrå-dominans. Forwarden blev tvåmålsskytt i två matcher den gångna veckan, och gjorde totalt sex poäng (fyra mål, två assist) på tre kamper. Han gick också +4.

Bubblare: Anton Svensson, Tingsryd; Colin Smith, Väsby; William Wikman, Västerås: Tim Söderlund, Almtuna; Linus Karlsson, Karlskoga

Jonas Gustavsson