Matchguide: Tredje raka nollan för Tim Juel?

18 oktober 2020 09:00

Söndagen bjuder på fyra matcher i Sveriges mest underhållande liga! Håller Tim Juel nollan för tredje matchen i rad? Fortsätter Björklövens segertåg? Gör Jonathan Dahlén och Rasmus Bengtsson poäng igen? Svaren kommer under dagen!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

15.00 Timrå - Kristianstad, NHC Arena
15.00 Södertälje - Tingsryd, Scaniarinken
17.30 Björklöven - Västervik, A3 Arena
17.30 MODO - Karlskoga, Fjällräven Center

VÄRT ATT VETA

» Timrå har vunnit tre av de fyra senaste matcherna efter bra prestationer, och slog tillbaka Vita Hästen med 5-2 senast efter en stark tredjeperiod.

» Kristianstad tog en trepoängare i premiären, men det har inte blivit någon på de fem senaste matcherna där laget skrapat ihop tre poäng. I fredags blev det en 4-6-torsk mot MODO, och laget spelar tre bortamatcher i rad där Timrå alltså är näst på tur.

» Jonathan Dahlén stod över mot Tingsryd på grund av en överkroppsskada, men var tillbaka mot Vita Hästen i fredags och noterade tre assist direkt. Han har gjort nio poäng på sina tre senaste matcher.

» Positivt för Kristianstad i fredags var i alla fall att man gjorde fyra mål framåt, det var blott andra gången i höst man orkade göra mer än två mål i en match (vann med 5-1 mot Väsby i premiären). Viktige Joel Kellman fick spräcka sin målnolla, vilket kan bli värdefullt inför ikväll.

» Södertälje har bara en seger på de sex senaste matcherna och famlar efter formen. I fredags blev man mållösa efter att ha 4-0-förlorat mot Karlskoga.

» Tingsryd har fått en bra start på ligan med fyra segrar på sex matcher. Senast tog laget en imponerande 4-1-skalp borta mot Mora.

» Vem kommer få vakta buren i SSK? Alexander Sahlin startade senast, men blev utbytt och ersatt av Filip Gustavsson.

» Rasmus Bengtsson har fått en kanonstart i Taif. Backen noterade tre poäng mot Mora och har sensationellt nog gjort elva poäng på sex matcher och toppar därmed hela HockeyAllsvenskans poängliga.

» Tingsryd har också fått bra produktivitet från sin förstakedja med Anton Svensson, David Gustafsson och Ludvig Elvenes. Trion har gjort åtta mål och totalt 20 poäng på sex matcher.

» Björklövens start på säsongen har varit så bra den kan bli. Laget, som 9-1-vann mot Västerås i onsdags, har tagit maximala tolv poäng på fyra matcher, och har målskillnaden +15.

» Västervik fick också en bra start på säsongen med tre raka segrar, men senast kom första förlusten. Smålänningarna ledde med 3-1 mot Väsby men tappade i den sista perioden och föll med 3-4.

» Flera spelare i Björklöven är heta. Fredric Andersson och Tyler Vesel har gjort poäng i fyra raka matcher, Oskar Steen har gjort mål i tre raka matcher och Olle Liss pangade in två mål och två assist senast mot Västerås.

» Västervik saknade målvakten Felix Sandström senast, men han återkommer i truppen till den här matchen och bildar målvaktspar med Daniel Marmenlind.

» Efter tre inledande förluster så kom en förlösande seger för MODO i fredags när Kristianstad slogs tillbaka med 6-4.

» Karlskoga har vaknat. Laget har tre raka segrar och två raka nollor (5-0 mot Väsby och 4-0 mot Södertälje).

» Viktige Aaron Gagnon sköt två mål för MODO mot Kristianstad och spräckte därmed säsongens målnolla.

» Tim Juel är stekhet. BIK-keepern har hållit två raka nollor. Kan han göra det igen...?

» Henrik Björklund och Gustaf Thorell leder BIK-offensiven just nu. I de tre senaste matcherna har Björklund gjort fyra mål och två assist medan Thorell svarat för ett mål och sju assist.