Västervik vann och tvingade fram ny match
Publicerad: 2021-04-11
Västervik slog tillbaka Timrå med 3-1 på bortaplan och tvingade därmed fram en sjätte match i Plivit Arena på tisdag. Daniel Marmenlind och Alfred Barklund blev stora matchvinnare.

{!A}

Västervik vann den femte semifinalen mot Timrå och reducerade därmed matchserien till 2-3 i matcher och tvingade fram en sjätte match.

Daniel Marmenlind var otroligt bra i målburen och den stora matchvinnaren. Han räddade 41 av 42 skott och noterade en räddningsprocent på 97,6 %,

– Vad ska jag säga? Han var helt fantastiskt bra. Han har räddat oss många gånger den här säsongen och han gör det i den här matchen också, säger Alfred Barklund till C More.

Just Alfred Barklund spelade en central roll.

Timrå tog ledningen med 1-0 genom Albin Lundin mitt i den första perioden, sedan vände Västervik på matchen via tre raka mål. Jacob Bjerselius kvitterade till 1-1 i början av den andra perioden och i slutet av andra perioden matade Alfred Barklund in matchvinnande 2-1. Kellen Jones skickade sedan in 3-1 i tom bur i slutminuten.

Defensivt starke backen Barklund gjorde sitt första mål i seniorkarriären… så snacka om att slå till vid rätt tillfälle.

– Ja, det passade bra att göra det nu, säger Barklund.

Västervik kom i en två mot etta där Marcus Westfält severade Barklund.

– Jag fick en bra passning och försökte bara att lyfta pucken högt och denna gången gick den in.

Match sex spelas i Plivit Arena på tisdag.

– Vi ska bara fortsätta att spela vårt spel. Vi är ett bra lag och jag tycker absolut att vi har chansen att kvittera matchserien, säger Barklund.

Timrå - Västervik 1-3

Målskyttar Timrå: Albin Lundin

Målskyttar Västervik: Jacob Bjerselius, Alfred Barklund, Kellen Jones

Noterat:

– Timrå vann skotten med hela 42-18.

– Västerviks Kellen Jones gjorde mål för fjärde matchen i följd.

– Timrås Albin Lundin sköt ett hattrick i match fyra och följde upp det med ett nytt mål idag.