31 dagar kvar: Vem vinner backligan i år?
Publicerad: 2019-08-18
31 dagar kvar till HockeyAllsvenskan: Alexander Deilert vann backarnas poängliga den gångna säsongen - vem tar hem titeln i år?

Det var tätt i toppen av backarnas poängliga den gångna säsongen, men till slut tog Alexander Deilert beslag på poängtiteln trots att han bara spelade 36 av säsongens 52 matcher.

AIK-backen sköt sju mål och noterade 31 poäng.

Det var samma poängantal som Nolan Zajac, Oskarshamn, som dock sköt tre mål färre, och en pinne bättre än Oskar Nilsson, Oskarshamn.

Noterbart är bara två av de tio bästa poängbackarna i ligan ifjol just nu har ett allsvenskt kontrakt. Det handlar om Deilert som skrivit på för Björklöven samt Tobias Enström som förlängt med Modo.

Övriga i toppen har lämnat. Oskar Nilsson, Jacob Andersson, Daniel Gunnarsson och Alexander Lindelöf har försvunnit till SHL medan Nolan Zajac, Jonas Liwing, Simon Åkerström och Nick Pageau dragit utomlands.

Bästa poängskörden av en back någonsin i HockeyAllsvenskan (start 2005)?

Ja, den noterade Johan Åkerman under HockeyAllsvenskans premiärsäsong 2005/06. Skellefteå-backen svarade för 61 poäng (15 mål, 46 assist) då, och den poängskörden räckte till att vinna hela HockeyAllsvenskans poängliga.

{!A}

SPELSCHEMA

Här hittar ni spelschemat inför kommande säsong. Det går enkelt att sortera ut ditt favoritlags matcher:

» Spelschema 2019/20

FÖRSÄSONG

Innan seriespelet drar igång ska det spelas försäsong. Vi har samlat alla spikade träningsmatcher i ett schema. Det hittar ni här:

» Försäsong 2019

TRANSFERCENTRALEN

Lagbyggena inför kommande säsong pågår fortfarande och det lär värvas spelare hela vägen fram till seriestart. Följ Transfercentralen för att ha koll på allt som händer under silly season.

I vårt transferflöde kan ni lätt och enkelt följa med i nyhetsflödet. Där redovisas alla klara övergångar och kontrakt, men även rykten och spekulationer. Det finns även lättöverskådliga översikter över läget i alla lag.

I Transfercentralen bjuds ni också på analyser av C More-experten Mike Helber och under hela sommaren publiceras intervjuer med intressanta nyförvärv:

» Transfercentralen

Jonas Gustavsson