Matchguide: Speciellt möte för Linus Karlsson

18 januari 2020 10:00

I måndags bytte Linus Karlsson Karlskrona mot Karlskoga och i eftermiddag ställs forwarden mot sin gamla klubb. Dessutom bjuder lördagen på match mellan Vita Hästen och Västerås.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

15.15 Karlskoga - Karlskrona, Nobelhallen
18.00 Vita Hästen - Västerås, Himmelstalundshallen

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Efter tre raka förluster så fick Karlskoga till ett trendbrott senast när det blev en 5-4-seger efter övertid mot Västerås. Fredrik Forsberg var en av förgrundsfigurerna med tre fullträffar.

» Karlskrona har visat fin form ett tag nu, men står på två raka förluster på bortaplan: 1-2 mot Vita Hästen och 0-2 mot Västervik. Kan den trenden brytas i eftermiddag?

» Tidigare i veckan valde Linus Karlsson att lämna Karlskrona för spel i Karlskoga. Han gjorde debut i onsdags och svarade för två assist direkt, bland annat till det avgörande övertidsmålet. I eftermiddag ställs Karlsson alltså mot sitt gamla lag...

» Vita Hästen är i bra hemmaform och har vunnit tre raka matcher hemma i Himmelstalundshallen. Senast blev det en 4-1-viktoria mot Kristianstad.

» Västerås har tre raka förluster bakom sig, men samtliga har kommit efter övertid eller straffar. Laget har spelat kryss i de fyra senaste matcherna. Samtidigt har laget spelat sju raka matcher utan att ha tagit någon trepoängare. Igår gjorde Västerås klart med David Rundqvist, men han spelar inte idag.

» Lagen har mötts två gånger under säsongen och Västerås har vunnit båda mötena med uddamålet: 1-0 och 3-2. Blir det lika jämnt ikväll?