Försäsong: Talangen matchvinnare i derbyt
Publicerad: 2018-08-17
Stortalangen Mikael Hedlund blev matchvinnare när Västervik vann derbyt mot Oskarshamn. I kvällens övriga träningsmatcher så tog Karlskrona en solid seger mot Kallinge/Ronneby medan Björklöven föll mot Ässät.

STORTALANGEN AVGJORDE DERBYT

Mikael Hedlund blev stor matchvinnare när Västervik vann derbyt och prestigemötet mot Oskarshamn med 5-3.

Västervik hade tappat en 3-0-ledning till 3-3-läge när Hedlund slog till i den tredje perioden. I en spelvändning så spelade Emil Alba över pucken till Hedlund som sköt direkt och skickade in matchvinnande 4-3. Utöver målet så noterade Hedlund också två assist.

– Det är självklart skönt att få nypa in de ganska viktiga puckarna, säger Mikael Hedlund till Västerviks hemsida.

Darren Nowick avslutade sedan målskyttet med att lyfta in 5-3 i tom bur.

Västervik fick också mål från Philip Rondahl, Trevor Mingoia och Emil Alba - och således var det enbart nyförvärv som målade för laget.

Oskarshamns mål gjordes av Jaeden Martin, Jonas Engström och Robin Söderqvist.

» Highlights

KLAR SEGER FÖR KARLSKRONA

Matchen mellan Karlskrona och Kallinge/Ronneby blev tio minuter försenad på grund av långa köer till NKT Arena.

När matchen väl drog igång så tog Karlskrona en snabb 2-0-ledning och kunde till slut vinna årets första träningsmatch med klara 5-1.

Två av de transatlantiska nyförvärven presenterade sig direkt då både Drew Paris och Justin Crandall hamnade i målprotokollet.

Även Mikael Kurki, Johan Schreiber och Joseph Jonsson målade för KHK.

KLAR FÖRLUST FÖR LÖVEN

Björklöven är på läger i Finland där man också spelar två matcher.

Umeå-laget slog tillbaka Sport med 3-2 under tordagen, men hade det desto jobbigare mot Ässät under fredagen.

Till slut blev det en klar 1-5-förlust.

Ässät ledde med 1-0 efter första perioden och gjorde sedan två snabba mål i följd i både andra och tredje perioden och ledde med 5-0 till slutskedet av matchen. Med blott en sekund kvar så tröstmålade Alexander Hellström för Löven.

Ässät vann skotten med 25-12.