Försäsong: MODO tog hem en storseger
Publicerad: 2019-08-23
MODO tog en storseger mot Örnsköldsvik. Även Vita Hästen och Almtuna vann under fredagskvällen, och samtidigt förlorade Karlskoga och Björklöven.

STORSEGER FÖR MODO

Örnsköldsvik gjorde både första och sista målet mot MODO, men det spelade ingen roll när hemmalaget sköt sju mål däremellan och vann matchen med klara 7-2.

MODO satte in segerrycket i andra perioden via två snabba mål som satte laget i ett 3-1-övertag, och sedan rann det på med mål under den sista tredjedelen.

Både Kim Rosdahl och Victor Berglund blev tvåmålsskyttar.

Målskyttar MODO: Kim Rosdahl 2, Victor Berglund 2, Patrik Karlkvist, Tommy Enström, Fredrik Olofsson

VITA HÄSTEN BESEGRADE KARLSKOGA

{!A}

Vita Hästen lyckades besegra Karlskoga med 2-1 på bortaplan i Nobelhallen.

Gästerna sköt båda sina mål i mittperioden. Veteranen Marcus Eriksson gjorde 1-0 med fem minut kvar av mittakten, och bara 29 sekunder innan pausvilan så utökade nyvärvade Istvan Bartalis till 2-0.

Viktor Kokman i Vita Hästen-kassen var bara tolv sekunder från att hålla nollan, men BIK lyckades reducera genom Fredrik Forsberg i slutet, ett mål som kom i spel fem mot tre.

Tredje perioden blev för övrigt stökig och det delades ut totalt 62 utvisningsminuter i slutakten.

Målskyttar Karlskoga: Fredrik Forsberg

Målskyttar Vita Hästen: Marcus Eriksson, Istvan Bartalis

ALMTUNA AVGJORDE PÅ ÖVERTID

{!B}

Almtuna lyckades besegra Väsby med 2-1 efter övertid.

Nyförvärven visade vägen för Uppsala-laget. Villiam Haag kvitterade till 1-1 via en styrning i den tredje perioden, och på övertid avgjorde Marcus Karlström fram till 2-1.

Målskyttar Almtuna: Villiam Haag, Marcus Karlström

BJÖRKLÖVEN FÖLL I RIVALMÖTET

Hela 5065 personer följde rivalmötet mellan Skellefteå och Björklöven. Löven föll till slut med 0-3 i en tät match.

Robin Alvarez gjorde 1-0 för Skellefteå i den första perioden och det resultatet stod sig till slutminuterna då hemmalaget gjorde både 2-0 och 3-0 i tom bur.

Joe Cannata i Löven-buren svarade för en fin insats med 30 räddningar på 31 skott.