Försäsong: Västerås och Östersund vann
Publicerad: 2022-09-14
Västerås och Östersund vann under onsdagskvällen. Samtidigt blev det förluster för Djurgården, MoDo och AIK.

AIK - VÄSTERÅS 2-3

När lagen möttes i början av försäsongen så tog AIK en 3-2-seger. Nu fick Västerås revansch genom att själva ta en 3-2-seger.

Det satt dock långt inne.

AIK ledde med 2-0 med bara fem minuter kvar att spela. Då sköt Västerås tre mål på mindre än tre minuter där Trevor Cheek matade in den matchvinnande pucken.

Ian Blomquist vaktade VIK-buren. Han motade 23 av 25 skott och noterade en räddningsprocent på 92,0 %.

Målskyttar AIK: Maksim Semjonovs, Oskar Magnusson

Målskyttar Västerås: Marcus Bergman, Ludvig Östman, Trevor Cheek

ÖSTERSUND - SUNDSVALL 5-0

Efter tre raka förluster så tog Östersund en seger igen när det blev en 5-0-viktoria på hemmaplan mot Sundsvall.

Nyförvärven ledde vägen för Östersund där Emil Forslund, Alexander Anderberg och Sam Miletic matade in de första målen i matchen. Noterbart är att laget gjorde två mål i powerplay och två (!) mål i boxplay.

Isak Mantler vaktade buren och motade totalt 14 skott när han höll nollan.

Målskyttar Östersund: Emil Forslund, Alexander Anderberg, Sam Miletic, Henrik Marklund, Oscar Pentler

DJURGÅRDEN - HV71 1-3

Det blev förlust för Djurgården i försäsongsgenrepet. Laget 1-3-föll mot HV71.

John Norman 1-2-reducerade för Djurgården i början av den tredje perioden, men närmare än så kom inte DIF. Istället kunde HV71 avgöra bataljen med en puck i tom bur.

DIF:s facit under försäsongen: fem segrar på åtta matcher.

Målskyttar Djurgården: John Norman

TIMRÅ - MODO 5-4

MoDo föll mot Timrå med uddamålet.

Timrå hade målmässigt övertag i mer eller mindre hela matchen, men MoDo bet tillbaka flera gånger om och var alltså bara uddamålet bakom till slut.

Noterbart är att båda MoDos spetsförvärv Rihards Maerenis och Josh Dickinson hamnade i målprotokollet.

Målskyttar MoDo: Riley Woods, Hugo Styf, Rihards Marenis, Josh Dickinson