Guldgallret 2020 - årets bästa junior ska utses!

10 januari 2020 17:30

Sluttampen av HockeyAllsvenskan närmar sig och jakten på ligans bästa junior för säsongen 2019/2020 har börjat. För elfte året i rad delar HockeyAllsvenskan och C More ut detta pris, som tidigare år gått till hockeystjärnor som William Karlsson, Filip Forsberg och Robin Kovacs.


Från och med idag får hockeysupportrar runt om i Sverige chansen att rösta fram sin favoritjunior, där vinnaren belönas med Guldgallret 2020 och en vinstsumma på 100 000 kr som tillfaller ungdomsverksamheten i vinnande juniors klubb.

– Guldgallret lyfter fram framtidens svenska hockeystjärnor och bidrar till talangutvecklingen i HockeyAllsvenskan. Det räcker med att titta på tidigare finalister och vinnare för att förstå digniteten på utmärkelsen. HockeyAllsvenskan fostrar och utbildar en stor del av svensk hockeys framtid och det vill vi på C More gärna vara en självklar del av. Det finns väldigt många spännande unga spelare i serien så konkurrensen är tuff, säger Rickard Segeborn, programchef sport på TV4 och C More.

Hela 87 stycken juniorer har hittills den här säsongen fått chansen i HockeyAllsvenskan och nu ska en nominerad junior per lag röstas fram.

Omröstningen pågår till och med den 4 februari. När alla 14 klubbars favorit är framröstad utser C Mores expert Harald Lückner ett wildcard.

Guldgallrets jury utser därefter fem finalister och sedan en vinnare.

– I HockeyAllsvenskan får juniorerna bästa möjlighet att utvecklas på elitnivå inför våra passionerade supportrar. Att vi tillsammans med C More kan vara med och bidra med prispengar för att fortsätta satsa på ungdomsverksamhet känns fantastiskt. Dessutom skapar vi fina förebilder för ännu yngre hockeyspelare, säger Stephan Guiance, VD på HockeyAllsvenskan.

Officiell hashtag:
#Guldgallret

Om Guldgallret:
Priset är instiftat för att främja svensk ishockey genom att uppmuntra och uppmärksamma unga talanger. Tidigare vinnare är Samuel Ersson, Jacob Olofsson, Jonathan Dahlén, Robin Kovacs, Lukas Bengtsson, William Karlsson, Filip Forsberg, Markus Ljungh, Fredrik Pettersson-Wentzel.

» Läs mer om upplägget och reglerna kring Guldgallret här

» Rösta på din favoritjunior!